Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Βελτίωση υποδομών στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Δημ Σχολείου.

Το τελευταίο εξάμηνο έγιναν πολλές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο και στον περιβάλλοντα χώρο ύστερα από αιτήματα γονέων, δασκάλου και Προέδρου της Κοινότητας, που αποσκοπούσαν στη βελτίωση των υποδομών, στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου και στην ασφάλεια των μαθητών.
Η αρχή έγινε με το βάψιμο των αιθουσών και των τουαλετών αρχές του καλοκαιριού.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δημήτρη Σφήκα, υλοποιήθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:......

Τουαλέτες:
Αντικαταστάθηκαν οι βρύσες (δεν λειτουργούσε καμία) και συνδέθηκε νερό στα καζανάκια και τις βρύσες. Επίσης αντικαταστάθηκε νιπτήρας και τοποθετήθηκαν καλαθάκια,  συσκευές  για κρεμοσάπουνο,  χειροπετσέτες και χαρτί υγείας.  Στις πόρτες και τα παράθυρα αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα και ραγισμένα τζάμια. Με το εξωτερικό βάψιμο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις τουαλέτες.
Λεβητοστάσιο:
Το λεβητοστάσιο, ένας χώρος που εκτός του καυστήρα και της δεξαμενής καυσίμου, ήταν γεμάτος άχρηστα και επικίνδυνα υλικά. Αυτά αφαιρέθηκαν, το δωμάτιο στοκαρίστηκε και βάφτηκε. Αντικαταστάθηκε ο κυκλοφορητής και προσαρμόστηκε χρονοδιακόπτης λειτουργίας του καυστήρα έτσι ώστε το πρωί η αίθουσα να είναι ζεστή, με την προσέλευση των μαθητών.
Περιβάλλων χώρος:
Στο δρόμο πλησίον του Σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών μπήκαν 20 μέτρα περίπου κάγκελα. Δυτικά του Σχολείου καλλωπίστηκε ο χώρος με κλάδεμα δένδρων και την κοπή σάπιων κλωναριών δένδρων και θάμνων, από το Τμήμα Πράσινου του Δήμου. Ελαιοχρωματίστηκαν τα κάγκελα περιμετρικά και η συρόμενη είσοδος. Στη σκεπή και στο σκέπαστρο τοποθετήθηκε υδρορροή.
Ένα χρόνιο πρόβλημα ήταν η συσσώρευση όμβριων υδάτων στην αυλή του Σχολείου και η παραμονή τους επί μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα την δύσκολη πρόσβαση των μαθητών. Αυτό αντιμετωπίστηκε με πλακόστρωτο 35 τετραγωνικών μέτρων και επίστρωση με ειδική άμμο.
Εκκρεμότητα για το καλοκαίρι θα παραμείνει η συντήρηση των ξύλινων πατωμάτων στις αίθουσες και για τις προσεχείς ημέρες  η διάθεση ζεστού νερού για την πλύση των χεριών.
Επίσης εκκρεμότητα παραμένει η κοπή ή το κλάδεμα των πεύκων στην αυλή του Σχολείου. Συγκεκριμένα οι γονείς και ο δάσκαλος υπέβαλαν αίτημα στην Κοινότητα για κοπή του πρώτου πεύκου, που συναντάμε πηγαίνοντας στην αυλή για τους παρακάτω λόγους: Τα κλωνάρια και τα κουκουνάρια με ισχυρό άνεμο, καθίστανται επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών. Επίσης τα κλωνάρια απ τη μια πλευρά υπερέβησαν τα καλώδια της ΔΕΗ κι απ την άλλη πλησίασαν τόσο τα παράθυρα της αίθουσας που δεν επιτρέπουν τον ήλιο να διέλθει στην αίθουσα. Κάτι που δεν αναφέρθηκε αλλά είναι πολύ σοβαρό είναι ότι το ρίζωμα τους φούσκωσε τον πέτρινο τοίχο κάτωθεν της αυλής και έσπασε τσιμεντένια πρεβάζια. Πολύ πιθανόν το ρίζωμα να ευθύνεται για τον εγκλωβισμό και παραμονή  των υδάτων  στον αύλειο χώρο. Η Κοινότητα ομόφωνα πρότεινε την κοπή και των δύο πεύκων  και την φύτευση νέων χαμηλών δένδρων. Αναμένεται η έγκριση του αρμόδιου Τμήματος του Δήμου.
Η Κοινότητα ευχαριστεί το δάσκαλο κ. Ιωάννη Γκόκα, τους γονείς των μαθητών και τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Θεανώ Γραμματικού για το επίμονο ενδιαφέρον τους, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών του Σχολείου. Τους Αντιδημάρχους κκ Χριστόφορο Σιαφάκα και ιδιαίτερα το Δημήτριο Σφήκα για τη σημαντική συνδρομή τους, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου και το Δήμο Αρταίων για τη διάθεση προσωπικού, υλικών και πίστωσης.
Επίσης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής, το Σύλλογο Γυναικών, τους Φίλους του Άμμου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής και τους κατοίκους, για την οικονομική κάλυψη των εργατικών του πλακόστρωτου. Την Εκκλησία μας επιπροσθέτως και για τη διάθεση της πλάκας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: