Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Πάντρεμα της Φωτιάς και ο ερχομός του Άι Βασίλη.


Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος παρουσίασε στην πλατεία του Χωριού το έθιμο του «παντρέματος της φωτιάς». Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξήγησε το έθιμο και ο μπάρμπα Γιάννης Μπαλαούρας πάντρεψε την φωτιά. Ακολούθησαν παιδιά, γονείς και επισκέπτες, οι οποίοι...
έπαιρναν κλάδους κέδρου, τους έριχναν στη φωτιά και εύχονταν, κατά το έθιμο, αρνιά.. κατσίκια.. νύφες... γαμπρούς!
Με το σούρουπο και ενώ οι μικροί θαύμαζαν την..παντρεμένη φωτιά αντιλήφθησαν στο πλακόστρωτο τον ερχομό του Άι Βασίλη και επιφωνήματα χαράς,  σκόρπισαν παντού.
Ο Άι Βασίλης ήταν κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και φορτωμένος δώρα. Τραγούδησε κάλαντα με μικρούς και μεγάλους γύρω απ τη φωτιά και αποσύρθηκε σε χώρο όπου προσκαλούσε ένα ένα τα παιδιά να τους δώσει το δωράκι τους και να φωτογραφηθεί με το καθένα χωριστά!
Να σημειωθεί ότι τα δώρα ήταν προσφορά του Συλλόγου και την όλη διαδικασία (έρευνα, αγορά, συσκευασία κλπ) ολοκλήρωσαν με επιτυχία η Εύη Λάμπρη και η Τηλεμάχη Μουργελά, οι οποίες  δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια της παραλαβής των δώρων ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκομένους μελομακάρονα, σοκοφρέτες, χυμούς πέρα απ την βοήθεια και ενεργό συμμετοχή που μαζί με την Κοινότητα παρείχαν για την προετοιμασία και την υλοποίηση της εκδήλωσης.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: