Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ημερίδα στα Πιστιανά με θέμα: Η καλλιέργεια της καστανιάς, της αμπελουργίας και των αρωματικών φυτών, μοχλοί ανάπτυξης των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Άρτας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης της "9ης γιορτής Κάστανου και Τσίπουρου" που διοργανώνεται στη Ροδαυγή Άρτας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με...
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιστιανών «Ο Ανεμόμυλος», προγραμμάτισαν ημερίδα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 έως 21:00 στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πιστιανών (θέση Πλατάνια), με θέμα: Η καλλιέργεια της καστανιάς, της αμπελουργίας και των αρωματικών φυτών, μοχλοί ανάπτυξης των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Άρτας. 
Ο συντονιστής της ημερίδας Δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας θα προλογίσει την εκδήλωση με θέμα "Τα αυθεντικά....των ορέων" .
Ομιλητές της εκδήλωσης είναι: 
Αβτζής Δημήτριος, Εντεταλμένος Ερευνητής στον τομέα Δασικής Εντομολογίας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». 
Θέμα: Ένας νέος εχθρός της καστανιάς «η σφήκα» dryocosmus kuriphilus. 


Μάνος Γεώργιος, Καθηγητής Σχολής Γεωπονίας Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ 

Θέμα: Δυνατότητες αξιοποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις ορεινές περιοχές του Ν. Άρτας. 


Πετρέας Χρήστος, Οικονομολόγος, Εμπειρογνώμον, Σύμβουλος – Διδάσκων επιχειρηματικής-περιφερειακής, τουριστικής- στρατηγικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης 

Θέμα: «Τεχνικές ανάδειξης των τουριστικών πόρων για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Ελλάδας». 


Δήμου Οδυσσέας, Γεωπόνος 

Θέμα: Η καστανιά, το αμπέλι και οι λοιπές δεντροκομικές καλλιέργειες στα ορεινά της Άρτας. 
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και του Δήμου Αρταίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: