Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

11ο Αράχθειο Φεστιβάλ. Φωτογραφίες.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίηθηκε και φέτος το 11ο Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου από 7 έως 12 Αυγούστου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας.
Το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον επαναπατρισμό των Μαρμάρων - Γλυπτών του Παρθενώνα.
Την.......
Δευτέρα 07/08/2017 παρουσιάστηκε η κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» από το Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου.
Την Τρίτη 08/08/2017 παρουσιάστηκε το αριστούργημα του Α.Στρίντμπεργκ «Πατέρας» από το Λαϊκό Θέατρο σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου.
Την Τετάρτη 09/08/2017 παρουσιάστηκε μια κεφάτη, θελξικάρδια θεατρική παράσταση παιδικής σκηνής για μικρούς και μεγάλους «Μετά το γάμο της Χιονάτης» από το θεατρικό εργαστήρι Λαμπιόνι Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη 10/08/2017 ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή παρουσίασε την «Κλυταιμνήστρα- Ο χορός της Εξουσίας», μια θεατρική σύνθεση του Κ.Πολιτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.

Την Παρασκευή 11/08/2017 παρουσιάστηκε η παράσταση «Φόνισσα» του Α. Παπαδιαμάντη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.

Το Σάββατο 12/08/2017 ο Νίκος Παπακώστας παρουσίασε δύο πονήματα δικής του παραγωγής με θέμα Τα γλυπτά του Παρθενώνα, «Τα Μάρμαρά μας» όπως συνήθιζε να λέει η Μελίνα Μερκούρη, και τα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ηπειρώτης και παγκοσμίου φήμης γλύπτης κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής Άρτας κ. Γ. Στύλιος, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Χ. Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Άρτας κκ Ν. Πανέτας και Κ. Χαρακλιάς, ο Αντιδήμαρχος Παλλήνης κ. Γιάννης Μπάρπας, ο τέως Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Μυστακόπουλοας, ο τέως Δήμαρχος Ξηροβουνίου κ. Λεωνίδας Τσιάπαλης, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Δόσης, ο Πρόεδρος της Τζουμερκιώτικης Ομοσπονδίας κ. Χ. Λαναράς και πολλοί πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι, ο καθένας με τον τρόπο του, βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φετινού Φεστιβάλ. Ειδικά, την Περιφέρεια Άρτας, το Δήμο Άρτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγία Μαρίνα και τον Πρόεδρό του κ. Κώστα Τσιάπαλη, τον Πρόεδρο του Διαμερίσματος Σκούπας κ. Κ. Καλλέργη, το ζεύγος Αθανασίου και Δώρας Νάκου, το ζεύγος Σπύρου και Αργυρώς Κατσιανά, τον δάσκαλο κ. Φάνη Παπαϊωάννου, τον ηλεκτρολόγο κ. Χρήστο Μπαλατσώνη, τα Παιδιά της Σκούπας που διέθεσαν το ποσό από το έθιμο «τα Πάθη» της Μεγάλης Παρασκευής, τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Μπάρπα από τα Άγναντα για τη χορηγία του, τον απόστρατο αξιωματικό του ΠΝ κ. Στέφανο Κουρτέσα από την Άρτα για τη χορηγία του, την κ. Χαρούλα Ζαρμακούπη-Δρόσου, ξενοδόχο του Ξενοδοχείου «Καλλιόπης Μέλαθρον» στο χωριό Δαφνωτή, για τη χορηγία της με την έκπτωση για τη διαμονή των θιάσων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Πολυδεύκη Παπαδόπουλο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και κάλυψε το φεστιβάλ με εκτενές ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Έφη Ζέρβα, με τη μεσολάβηση των οποίων κατέστη το Αράχθειο Θέατρο και το Φεστιβάλ γνωστά ανά το Πανελλήνιο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον κ. Ηλία Γκανιάτσα  ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ART TV, στην δημοσιογράφο του σταθμού κ. Βίκυ Ευαγγελίου και στον δημοσιογράφο κ. Γ. Παπασωτηρίου, ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και αναφέρθηκε εκτενώς στο site Artinews  στην θεατρική παράσταση «Φόνισσα».
Την τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ πραγματοποίησαν στο χώρο του θεάτρου, οι συμπατριώτες μας κκ Βασίλης Λώλος και Βασίλης Σιώμος.

Καλό χειμώνα και καλή αντάμωση του χρόνου τον Αύγουστο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ρίτα Μυστακοπολύλου-Νάστου








Δεν υπάρχουν σχόλια: