Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Let’s do it Greece 2016! Τριήμερο Εθελοντισμού στην Ροδαυγή!!

Το περασμένο τριήμερο η Ροδαυγή κινήθηκε σε ρυθμούς εθελοντισμού. Συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’ s do it Greece 2016, Κοινότητα και Σύλλογοι πραγματοποίησαν δράσεις καθαριότητας και αισθητικής αναβάθμισης, που ξεκίνησαν από την....
Παρασκευή, συνεχίστηκαν το Σάββατο (εξυπηρετούσε πολλούς εθελοντές) και κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με ικανοποιητική συμμετοχή.
Αναλυτικά οι δράσεις:
-Καθαρίστηκε η 4η Επαρχιακή οδός στα όρια της Ροδαυγής και κεντρικοί Δημοτικοί δρόμοι. Τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν ήταν ανακυκλώσιμα αλλά λιγότερα από προηγούμενες χρονιές.
-Καθαρίστηκαν οι πηγές «Μπέσικου», «Περδικαρίου» και «κακολάγκαδου».
-Τοποθετήθηκαν ξύλινοι πάσσαλοι, δεμένοι με σχοινί στην κορυφή τους, κατά μήκος των  πέτρινων  σκαλοπατιών  της εισόδου  του μονοπατιού για την Μπιστούρα και καθαρίστηκε το μονοπάτι μέχρι την Μπιστούρα.
-Σκαλίστηκαν και περιποιήθηκαν πάνω από 100 δενδράκια (πευκάκια και βελανιδιές), που είχαν φυτευτεί πέρυσι στην περιοχή «χαλιάς». Φέτος φυτεύτηκαν 30 έλατα.
-Καλλωπίστηκαν τα παρτέρια και φυτεύτηκαν λουλούδια εποχής κατά μήκος του γκαλτεριμιού.
-Τέλος στο κέντρο του Χωριού πλύθηκαν φωτιστικά και καθαρίστηκαν κανάλια απορροής όμβριων υδάτων.
Στους συμμετέχοντες δόθηκαν είδη καθαριότητας (γάντια και σακούλες), νερό και καπελάκι με το λογότυπο Δήμος Αρταίων - Let’s do it Greece 2016.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαριστεί τους Εθελοντές της παραπάνω δράσης και αυτούς που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο (διάθεση πιεστικών, εργαλείων, λουλουδιών, νερών κλπ).Δεν υπάρχουν σχόλια: