Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Νέες προοπτικές καλλιέργειας Καστανιάς στην Ελλάδα.

 
Μεγάλη απήχηση και συμμετοχή είχε η διάλεξη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Φεβρ. 2016 στην Ροδαυγή με θέμα : Νέες προοπτικές καλλιέργειας της καστανιάς στην Ελλάδα. Ήταν μια πρόταση της Τοπικής Κοινότητας που έτυχε της αμέριστης υποστήριξης του...
Δήμου Αρταίων. 
    Ομιλητής ήταν ο Δρ κ. Στέφανος Διαμαντής, Τακτικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, ο οποίος εντυπωσίασε το ακροατήριο με τις γνώσεις και την ικανότητα μετάδοσης αυτών. Να σημειωθεί ότι κατά΄την διάρκεια της θητείας του στο Ινστιτούτο κυρίαρχα ερευνητικά ενδιαφέροντα του ήταν η προώθηση της καλλιέργειας της Καστανιάς και η βιολογική αντιμετώπιση του έλκους της Καστανιάς. Καστανοπαραγωγοί και υποψήφιοι καστανοπαραγωγοί από την Ροδαυγή, τα Πιστιανά αλλά και από απομακρυσμένα Χωριά ( Ράμια, Καστανιά, Βελετζικό, Τετράκωμο κλπ) έδωσαν δυναμικό παρόν και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Διαμαντή θέτοντας του και στοχευμένες ερωτήσεις. 
    Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κατέρης, ο Δντης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Άρτας κ. Δημήτρης Βάσσος, η Δντρια Αγροτικής οικονομίας Δήμου Αρταίων κ. Μαρία Ανδρέου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής κ. Χρήστος Σταύρος, ο οποίος συνέδεσε την εκδήλωση με την πετυχημένη πλέον γιορτή κάστανου του Συλλόγου. 
    Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ Θεοφάνης Κίτσος έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν και ευχήθηκε παρόμοια ημερίδα να συμπεριληφθεί στην καθιερωμένη γιορτή κάστανου του Χωριού. 
    Προσφέρθηκε τσίπουρο και μεζέδες στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με σύμμαχο τον σχετικά ήπιο καιρό, που τελικά κατέληξε και σε χώρο εξαγωγής συμπερασμάτων.










Δεν υπάρχουν σχόλια: