Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

7η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου! Φωτογραφίες.

   
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής (σφοδρή καταιγίδα) η 7η γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Ροδαυγή στέφθηκε από ξεχωριστή επιτυχία.         Η προσέλευση υπήρξε εντυπωσιακή ξεπερνώντας τους 2.500 επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν μυρωδάτο τσίπουρο, κάστανα ψητά και παραδοσιακές τηγανίτες, που ετοίμαζαν καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης οι γυναίκες του Συλλόγου. Επί πλέον υπήρχε η δυνατότητα να....
προμηθευτούν και κρέατα (σουβλάκι και κοντοσούβλι). Με ένα ευρώ αγόραζαν ένα πανέμορφο ποτηράκι με το λογότυπο της εκδήλωσης, το οποίο  χρησιμοποιούσαν να πιουν όσο τσίπουρο επιθυμούσαν και στο τέλος τους ανήκε.
    Παραγωγοί κυρίως Χωριανοί πούλησαν τοπικά προϊόντα (μέλι, κάστανα,ρίγανη και γλυκά του κουταλιού). 
    Το Σάββατο παραμονή της εκδήλωσης κατά την διάρκεια των ετοιμασιών την Ροδαυγή επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συνομίλησε με τους κατοίκους, χαράκωσε κάστανα με τις γυναίκες και τραγούδησε μαζί τους  παραδοσιακά Ηπειρώτικα τραγούδια. Στον κ. Θεοδωράκη προσφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας καλάθι με τοπικά προϊόντα και το βιβλίο της κ. Παναγιώτας Λάμπρη " Η Ροδαυγή".
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός κ  Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Στύλιος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Καραγιώργος, Χάρης Παπάζογλου, και πολλοί Περιφερειακοί, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι. 
    Η διασκέδαση και ο χορός κράτησε μέχρι τις 19.00 με την ορχήστρα του κ. Βασίλη Γεραγόρη ενώ προσκλήθηκε και χόρεψε τραγούδια της Ηπείρου ο Χορευτικός όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε. 
    Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Σταύρου στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλους, που με οποιονδήποτε τρόπο  βοήθησαν  και συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και για το ΚΤΕΛ Άρτας, που διέθεσε λεωφορείο και τον χωριανό μας οδηγό Αποστόλη Γιαννούλα μεταφέροντας τους επισκέπτες από την Επαρχιακή οδό στο κέντρο του Χωριού και το αντίθετο το απόγευμα.





































    

Δεν υπάρχουν σχόλια: