Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΩΖΑΝΗΣ. Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΦΟΥΚΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!

   
Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Λυκείου Άρτας, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στο ερευνητικό κέντρο CERN της Γενεύης και το Πολυτεχνείο EPFL της Λωζάνης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Ιατρική Σχολή της Λωζάνης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά... από συνεννόηση της καθηγήτριάς τους κ. Έλσας Φίντζου με τον συμπατριώτη μας κ. Περικλή Φούκα.
    Ο κ. Φούκας είναι Επίκουρος Καθηγητής Παθολογοανατομίας και Ερευνητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτό το διάστημα διεξάγει Έρευνα στην Ιατρική Σχολή της Λωζάνης. Παρουσίασε στους μαθητές μας τις νέες έρευνες για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερα εγκάρδιο τρόπο και τον ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.
    Η εκλαϊκευμένη παρουσίαση του θέματος από τον κ. Φούκα έκανε τους μαθητές μας να αισθανθούν οικεία μαζί του και να ερεθιστεί το ενδιαφέρον τους, που εκδηλώθηκε με την υποβολή πλήθους ερωτήσεων πάνω στο θέμα. Έτσι είχαν την ευκαιρία να μυηθούν για λίγο στο δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο της έρευνας και της επιστήμης.
    Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το χώρο των εργαστηρίων, όπου η κ. Αναστασίου Ελευθερία, ερευνήτρια Βιολόγος και συνεργάτιδα του κ. Φούκα, τους ξενάγησε στον σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό και τους περιέγραψε τον τρόπο που πραγματοποιείται η έρευνα. Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από την όλη παρουσίαση και μιλούν πλέον με τις καλύτερες εντυπώσεις.
    Και πάλι ευχαριστούμε τον κ. Περικλή Φούκα και τη συνεργάτιδά του κ. Ελευθερία Αναστασίου και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στην ανηφοριά της έρευνας και της επιστήμης.

                                                  Όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους

                     Κώστας Δημητρίου, αναπληρωτής Διευθυντής ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Ν. Άρτας
                     Έλσα Φίντζου, Βιολόγος του 2ου Λυκείου Άρτας
                     Χρήστος Κολιός, Μαθηματικός του 2ου Λυκείου Άρτας
                     Βασιλική Κλάγκου, Φιλόλογος του 2ου Λυκείου Άρτας






Δεν υπάρχουν σχόλια: