Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Mε καλό καιρό και με πολύ κόσμο γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στη Ροδαυγή.

 
  Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να αποδράσουν την Πρωτομαγιά προς την Ροδαυγή, να απολαύσουν την φύση που οργιάζει κυριολεκτικά αυτή την εποχή, να πιάσουν τον Μάη και να διασκεδάσουν στον χώρο της πλατείας, που αυτή την μέρα είχε ένα ξεχωριστό χρώμα.
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έκανε όλες τις απαραίτητες....
προετοιμασίες ούτως ώστε να υποδεχτεί το πλήθος των επισκεπτών από τις γύρω περιοχές του Νομού Άρτας και όχι μόνο, οι οποίοι θέλησαν να περάσουν τη μέρα αυτή στη Ροδαυγή,  απολαμβάνοντας εξαιρετικά φαγητά, ποτά, εξυπηρέτηση και διασκεδάζοντας παραδοσιακά από την κομπανία του Βασίλη Γεραγόρη σε ένα ξέφρενο γλέντι κάτω από τα πλατάνια μέχρι αργά το απόγευμα.
    Οι γυναίκες του χωριού έκαναν πολλά στεφάνια από αγριολούλουδα του βουνού, από «Απρίλη» και «Μάη» τα οποία μοσχομύριζαν και έγιναν ανάρπαστα από τους επισκέπτες.
    Στον τοίχο της πλατείας στήθηκε έκθεση φωτογραφίας από τον διαγωνισμό χλωρίδας και πανίδας με πολύ ενδιαφέρον.
    Ξεχωριστό ενδιαφέρον επίσης παρουσίασε η δραστηριότητα με τα λουλούδια για πρώτη φορά για τα μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Σύλλογος αγόρασε 85 λουλούδια και χρωματιστές γλάστρες, όπου τα παιδιά φύτευαν ένα λουλούδι της αρεσκείας τους στη γλάστρα βάζοντας χώμα από μεγάλο δοχείο που ήταν εκεί και το έπαιρναν για το σπίτι τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
    Στην ημερήσια αυτή γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών παραβρέθηκαν 31 παιδιά Λυκείου από έξι Ευρωπαϊκές χώρες μαζί με 12 καθηγητές και συγκεκριμένα από Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία Κύπρο, Δανία και Φιλανδία. Τα παιδιά περπάτησαν μονοπάτια της περιοχής Μπιστούρας με την συνδρομή του Προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνίδα Σπαή, επισκέφτηκαν τον ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και το Λαογραφικό Μουσείο που επιμελήθηκε και ξενάγησε η Ιωάννα Αναστασίου (λόγω απουσίας του Βασ. Τάσιου), γεύτηκαν τα νόστιμα ψητά και γλέντησαν μαζί με τους άλλους. Η επίσκεψη των παιδιών έχει να κάνει με πρόγραμμα ERASMOUS PLUS (Εράσμους πλας) του 2ου Λυκείου Άρτας
    Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρταίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
    Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκαν εθελοντικά γύρω στα 25 άτομα με καλή καρδιά και αγάπη για τη Ροδαυγή. Όμως χρειάζονται και άλλα άτομα για να βγει η γιορτή πέρα με λιγότερη κούραση και να μην πέφτει το βάρος στις πλάτες των ολίγων.
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής.












Δεν υπάρχουν σχόλια: