Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Τις τελευταίες πέντε μέρες οι βροχοπτώσεις στην περιοχή μας ήταν ιδιαίτερα έντονες αλλά και συνεχείς. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εστιάζονται κυρίως στο βούλωμα των φρεατίων από φερτά υλικά και πολλά φύλλα, σε λίγες κατολισθήσεις μικρού βαθμού σε αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι.....
όμως δρόμοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα από την μη συντήρηση τους και η κατάσταση τους επιδεινώθηκε από μεγάλες νεροφαγιές, που δημιουργήθηκαν.
    Να τονισθεί η εθελοντική παρουσία πολλών κατοίκων και οδηγών, οι οποίοι καθάριζαν συνέχεια τα φρεάτια αλλά και την επαρχιακή οδό από μεμονωμένες πεσμένες πέτρες, που την νύχτα και με ομίχλη ήταν επικίνδυνες.
    Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου δύο βράχοι αποκολλήθηκαν και κατ έπεσαν στο οδόστρωμα της 4ης Επαρχιακής οδού Άρτας-Ροδαυγής. Ο ένας στην περιοχή της Κιάφας και ο άλλος στο Κακολάγκαδο. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αντιμετώπισε αυθημερόν τα προβλήματα επί πλέον καθάρισε και το οδόστρωμα από το Ξηράκι Ροδαυγής μέχρι το Σουμέσι.
    Απομένει να καθαριστούν και τα ρείθρα (τριγωνικές) στο συγκεκριμένο τμήμα του Επαρχιακού δικτύου αφού είναι γεμάτα φερτά υλικά και μπάζα. Φυσικά και οι αγροτικοί δρόμοι όταν όμως οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: