Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Ροδαυγή συμμετείχε στην 1η γιορτή Πορτοκαλιού, Ακτινιδίου και Ελιάς του Δήμου.

Στην πρώτη γιορτή πορτοκαλιού, ακτινιδίου και ελιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου, που στόχο είχε την ανάδειξη, της εξαιρετικής ποιότητας των....
προϊόντων που παράγει ο τόπος μας αφενός και των δεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ιδιωτική πρωτοβουλία αφετέρου.
    Ο Σύλλογος παρουσίασε μερικά προϊόντα του Χωριού μας όπως τσίπουρο, μέλι, ρίγανη, τσάι και χειροποίητο τραχανά στο δικό του περίπτερο, που στήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της αίθουσας «Διώνη».
    Διέθεσε άφθονο τσίπουρο συνοδευόμενο με τηγανίτες και μπασμάδες (συκομαγίδες) και μέλι παραγωγής μελισσοκόμων του Χωριού μας.
    Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγρότες, παραγωγοί (και οργανώσεις αυτών), Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής.
    Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ομιλίες σχετικές με την γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη στην περιοχή μας, δοκίμασαν δε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα από τα περίπτερα.
    Η εκδήλωση έκλεισε με την αναχώρηση των ποδηλατών για τον προγραμματισμένο ποδηλατικό γύρο και με χορό παραδοσιακό από τους ήχους κομπανίας του φοιτητών ΤΕΙ Άρτας.


Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ιωαννίνων κ. Τατιάννα Καλογιάννη και την Δημοτική υπάλληλο μας κ. Κωνσταντίνα Σκαμνέλου.


Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κατέρης με τις ..ψυχές της εκδήλωσης κ.Κωνσταντίνα Σκαμνέλου και κ. Αγγελική Λιάγκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: