Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στην έκθεση «Φιλοξένια».

    Στην έκθεση “Philoxenia 2012” που θα πραγματοποιηθεί από 22-25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο ο Δήμος Αρταίων έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την εισήγηση του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση του... Δ.Σ. έκανε ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης και έχει ως εξής: «Η Έκθεση “Philoxenia” είναι η κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η φετινή διοργάνωση από τις 22-25 Νοεμβρίου 2012, που έχει ως κεντρικό θεματικό πυρήνα τις νέες τουριστικές αγορές της Βαλκανικής και των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιο σημαντικό τουριστικό φόρουμ της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
    Λόγω των συνεχών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η συμμετοχή τους σε τέτοιες διεθνείς εκθέσεις καθίσταται αναγκαία για την ενίσχυση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας δια μέσω στοχευμένων δράσεων για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την τουριστική προβολή της περιοχής.
    Για το λόγο αυτό προτείνουμε την συμμετοχή του Δήμου Αρταίων με δικό του περίπτερο στην Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” Θεσσαλονίκης δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και στους επαγγελματίες της περιοχής να προβάλουν τα προϊόντα τους στους εμπορικούς επισκέπτες. Η συμμετοχή μας καθίσταται επιτακτική ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Περιφέρεια, από την οποία γινόταν μέχρι τώρα η εκπροσώπηση, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετέχει στην Έκθεση. Ο Δήμος μας, παρά την οικονομική στενότητα, θα συνεχίσει να υποστηρίζει ουσιαστικά και έμπρακτα όλους τους τομείς της παραγωγής προσδοκώντας και επιδιώκοντας την μέγιστη δυνατή ανάπτυξη της περιοχής και την οικονομική ανάκαμψη των δημοτών του.
    Η συμμετοχή μας στην έκθεση σκοπό έχει την προβολή του δήμου μας ως τουριστικού προορισμού γενικά αλλά και συνεδριακού ,αθλητικού , εκπαιδευτικού τουριστικού προορισμού με τη διαφήμιση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων , της φυσικής ομορφιάς , των προσφερόμενων υπηρεσιών , καταλυμάτων , εγκαταστάσεων , χώρων εστίασης και αναψυχής και των ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων των πολιτιστικών μας συλλόγων.
    Σκοπός μας και η οικονομική ανάπτυξη του διευρυμένου Καλλικρατικού μας Δήμου με έμφαση στον αγροτουρισμό και οικοτουρισμό με την προβολή των τοπικών μας προιόντων : εσπεριδοειδών , λαδιού , βρώσιμης ελιάς – γλυκών κουταλιού, τσίπουρου –μελιού κτλ.
    Για τη συμμετοχή του Δήμου στην ανωτέρω έκθεση απαιτείται συνολική πίστωση 3000 που θα χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση και διαμόρφωση του περιπτέρου».
Από http://www.arta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: