Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μια γροθιά το Επιμελητήριο για το Επιχειρηματικό Πάρκο.

    Στην ανάθεση όλων των απαραίτητων μελετών προχωρά το Επιμελητήριο Άρτας με στόχο τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή.
    Μετά τα τραγελαφικά που καταγράφηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας όπου ετέθη το θέμα προ συζήτησης για να.. καταλήξει σε ένα πραγματικό ναυάγιο, η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Άρτας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη.
    Κι είναι μία ευχάριστη έκπληξη και ίσως η πιο αισιόδοξη κίνηση που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο, μέσα από σύμπνοια και διάθεση όλων των μελών για προσφορά.
    Μετά την παραχώρηση λοιπόν έκτασης στην περιοχή Λιβάδια στην Καλαμιά, η διοίκηση του Επιμελητηρίου προχωρά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.
    Το κόστος για το Επιχειρηματικό Πάρκο υπολογίζεται στα οκτώ με δέκα εκατομμύρια, χρήματα που μπορούν να αντληθούν από το ΕΣΠΑ.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς.
    «Το επιμελητήριο έχοντας την εντολή από τα μέλη του που αριθμούν περίπου τις 4.000 επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, απ' όταν αναλάβαμε πέρυσι τέτοια εποχή, ώστε να προχωρήσουμε στις άμεσες διαδικασίες της υλοποίησης ενός αιτήματος της κοινωνίας και των επιχειρηματιών που υπάρχει εδώ και 35 χρόνια» ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.
    Όσα χρόνια μετράει το αίτημα άλλα τόσα μετρούν και οι αντιδράσεις στο Νομό της Άρτας. Στο σημείο αυτό στάθηκε ιδιαίτερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μαγκούτης. Ο κ. Μαγκούτης τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης της κοινής γνώμης, πράγμα που θα κάνει το Επιμελητήριο το προσεχές διάστημα, ενώ με νόημα είπε πως οι αντιδράσεις έχουν ονοματεπώνυμο.
    «Οι κάτοικοι δεν έχουν ευθύνη. Ευθύνη όμως έχουν αυτοί που προσπαθούν να τους κρατάνε στο σκοτάδι και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Οι κάτοικοι αν είχαν ενημερωθεί ο διάλογος θα ήταν ανοιχτός και θα βελτίωνε και τη σκέψη τη δική μας. Κάθε διάλογος προχωράει ένα βήμα μπροστά αυτό που θέλουμε να κάνουμε» υπογράμμισε ο κ. Μαγκούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: