Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής ‘’Η Αγία Παρασκευή‘’ για την Πρωτομαγιά. Ο καλός καιρός έκανε πολλούς να ανηφορίσουν στο χωριό για να χαρούν και να ‘’πιάσουν‘’ το Μάη. Η άριστη οργάνωση, τα πλούσια φαγητά και η παραδοσιακή ορχήστρα άφησε σε όλους τις καλλίτερες εντυπώσεις.
Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Συλλόγου Γυναικών του χωριού, τόσο με τα μαγιάτικα στεφάνια όσο και με τα φαγητά που είχαν ετοιμάσει.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι για το ενδεχόμενο ηφαιστειακού νέφους:
Πρόεδρος Ισλανδίας: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ! (Δηλαδή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ- http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok)

http://www.youtube.com/v/ToDjdeFpRAw
The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm.

Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465

Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece

H AITIA που ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις, άρα και η πιθανότητα πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα:
http://www.youtube.com/watch?v=ZlZY8r_3wlg