Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σουμέσι.

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα, ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Σουμέσι Ροδαυγής. Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία και..... αγιασμός. Συλλειτούργησαν οι Ιερείς Ιωάννης Καραγιάννης, Γεώργιος Μέγας και ο εφημέριος μας Πατήρ Αθανάσιος. Έψαλαν ο Κώστας Καραγιάννης και ο Θεοφάνης Κίτσος. Η προσέλευση των πιστών υπήρξε εντυπωσιακή. 
Την επομένη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προεξήρχε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Πρωτοσύγκελος Πατήρ Σίμων πλαισιούμενος από τους Πατέρες Ιωάννη Καραγιάννη και Αθανάσιο Αθανασίου. Στο αναλόγιο οι Ιεροψάλτες Λάμπρος Ζιανίκας, Κώστας Καραγιάννης και Χρήστος Σταύρος. Στο κήρυγμα του ο Πατήρ Σίμων αναφέρθηκε στην κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος στους μαθητές και Αποστόλους, η οποία έγινε πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου.
   Το βράδυ της παραμονής στον αύλειο χώρο του καφενείου της Εκκλησίας, οργανώθηκε από τους ενορίτες, πανηγύρι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη να σκορπάει κέφι και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά και χρειάστηκε η επιπλέον προμήθεια τραπαζοκαθισμάτων κατά την διάρκεια της βραδιάς από τον φιλικό μας Σύλλογο της Σκούπας. Η είσοδος και ο χορός ελεύθερος και οι εντυπώσεις των επισκεπτών άριστες.
   Παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, Ροδαυγής Γεώργιος Μάνος, Πιστιανών Σοφία Αναγνωστάκη, Σκούπας Κώστας Τσιάπαλης, ο Πρόεδρος του Πολιτ. Συλλόγου Κ Τζουμέρκων Αντώνης Κοντός και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ροδαυγής Ευδοξία Σπύρου και Ευγενεία Μπόμπολη. Το παρόν έδωσε και ο Ροδαυγιώτης Καθηγητής Ερευνητικής Ιατρικής στο Τμήμα Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια Γιάννης Λάμπρης, ο οποίος αναφέρθηκε και προσκλήθηκε στον χορό από τον Π Αθανάσιο.
   Μετά από χρόνια κανείς εκπρόσωπος των παρατάξεων του Δήμου μας (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κλπ) ούτε της Περιφερειακής Ενότητας    δεν τίμησε με την παρουσία του την γιορτή ούτε και κάποιο μέλος του ΔΣ τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής όσο και των Φίλων του Αμμου.
   Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ΙΝ της Αγίας Τριάδος ευχαριστεί θερμά όσους παραβρέθηκαν στις ιερές ακολουθίες της γιορτής αλλά και στο παραδοσιακό πανηγύρι βοηθώντας έτσι, με τα όποια έσοδα, στις εργασίες συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου.
   Και του χρόνου!!
























Δεν υπάρχουν σχόλια: