Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

"Εν Οδύναις" Της Παναγιώτας Π. Λάμπρη.

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Π. Λάμπρη, με τον τίτλο "Εν Οδύναις", είχε κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή το 2014 και κυρίως, χαρίστηκε σε βιβλιοθήκες, σε φίλους και γνωστούς.      Πλέον, αφού όλα τα αντίτυπα έχουν εξαντληθεί, το ίδιο αρχείο ταξιδεύει ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο  για κάθε ενδιαφερόμενο, με την υπόμνηση πως επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένου του έργου με αναφορά στην πηγή, χωρίς την άδεια της δημιουργού.
   Οποιος θέλει να την...

Της Διακαινησίμου στα Παρεκκλήσια.

Την εβδομάδα της Διακαινησίμου ( η εβδομάδα που αρχίζει από την Δευτέρα του Πάσχα) στην ευρύτερη περιοχή μας, την τιμητική τους είχαν τα παρεκκλήσια. Οι Ιερείς λειτουργούσαν σχεδόν κάθε μέρα και σε ξεχωριστό παρεκκλήσι. Μετά την πανδημία επανήλθε και πάλι η εθιμική λειτουργία.  
Ο Εφημέριος Π Αθανάσιος την Δευτέρα του Πάσχα λειτούργησε στον Αγιο Γεώργιο στην Λάψαινα. την Τρίτη στον Αγιο Νικόλαο Περδικαρίου και την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής στον Αγιο Νικόλαο στο Σουμέσι. 
Μετά τις.....

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδαυγής τίμησε τις μητέρες.

Όπως κάθε χρόνο πλέον, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζεται η μητέρα.
Η Γιορτή της Μητέρας είναι ετήσια γιορτή, προς τιμή της μητρότητας καθώς και της επιρροής των μητέρων στην κοινωνία.
Ο Σύλλογος Γυναικών....

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Το Καγκελάρι της Λαμπρής θύμισε Καλοκαιριού.

Χωριανοί και επισκέπτες έζησαν φέτος ένα από τα καλύτερα καγκελάρια της Λαμπρής, που σημειωτέο δεν διαφημίστηκε από κανέναν φορέα του Χωριού.
Αμέσως μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, η πλατεία γέμισε από κόσμο και όλοι περίμεναν με αγωνία να ξεκινήσει το πατροπαράδοτο έθιμο, που καλά κρατεί και διατηρείται ως τις μέρες μας, χαρακτηριζόμενο ως ένα από τα καλύτερα των ορεινών Χωριών, τα οποία χορεύουν καγκελάρι. Τελικά το υποστηρίζει πολύ και η μέρα που....

Ο Εορτασμός του Πάσχα.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε το Πάσχα στην Ροδαυγή. Οι Εκκλησίες μας γέμισαν από πιστούς ντόπιους και επισκέπτες σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες. Μέχρι και την Μ Τετάρτη οι ακολουθίες τελούνταν...

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τα Λαζαροτράγουδα!

Το απόγευμα της 26ης Απριλίου 2024, παραμονής του Λαζάρου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού μας Συλλόγου πάρα πολλοί στόλισαν τα καλαθάκια τους, προμηθεύτηκαν σκόπια, κύπρους και ξεκίνησαν να πάνε .....

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στα Ιωάννινα!!

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Παντελής Θ. Κίτσος.

Με μια λαμπρή εκδήλωση, τα Ιωάννινα, υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή φλόγα. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την Λεωφ. Δωδώνης και κατέληξε στην πλατεία Μαβίλη.
Πρώτος λαμπαδηδρόμος, που μετέφερε το μήνυμα της ειρήνησ,  ο Ροδαυγιώτης Παντελής Θεοφ. Κίτσος, ΑΜΕΑ και αθλητής... της ζωής. Οι υπόλοιποι λαμπαδηδρόμοι ήταν οι αθλητές Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης, Δημήτρης Χρόνης και....

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Πρόγραμμα επίσκεψης Ιατρού τον μήνα Μάιο.

O Γιατρός του Περιφερειακού μας Ιατρείου θα επισκεφτεί το Ιατρείο για συνταγογράφηση, τον μήνα Απρίλιο, τις παρακάτω ημέρες και ώρες.
Δευτέρα 13-05-2024 ώρα 10:00 και 
Δευτέρα 27-05-2024 ώρα 10:00.
Όσοι έχετε....