Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Με επιτυχία τα Λαζαροτράγουδα.

Πολλοί Ροδαυγιώτες μικροί, μεγάλοι, φίλοι και επισκέπτες, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, παραμονή του Λαζάρου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής με στολισμένα καλάθια και σκόπια για.... να τραγουδήσουν ένδεκα από τα είκοσι εννέα (29) λαζαροτράγουδα. Τα τραγούδια αυτά τα τραγουδούσαν πολύ παλιά, παιδιά, τα οποία περνούσαν απ όλα τα σπίτια του Χωριού με το στολισμένο καλάθι. Οι νοικοκυραίοι φρόντιζαν να είναι στα σπίτια τους εκείνη την ημέρα και περίμεναν με λαχτάρα τα παιδιά με σκοπό να παραγγείλουν το τραγούδι της επιθυμίας τους. Κερνούσαν τους Λαζάρους αυγά, σύκα ξερά, καρύδια, λουκούμια, καραμέλες κλπ.
   Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η Αγία Παρασκευή"με την συμμετοχή όλων των φορέων του Χωριού0 (Εκκλησία, Κοινότητα, Σύλλογος Γυναικών, Φίλοι του Άμμου). Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Παπαβασιλείου αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην σημασία του εθίμου αυτού και στον στόχο που είναι η διατήρηση της παράδοσης για τις επόμενες γενιές.
   Βραβεύτηκαν με Πασχαλινά δώρα τα όμορφα καλαθάκια των παιδιών και στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα (τσίπουρο, πασμάδες, λουκούμια, ξηροί καρποί κλπ)
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου μας κ. Νίκος Λιόντος.











Δεν υπάρχουν σχόλια: