Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ο Εορτασμός του Πάσχα! Ματαιώθηκε το Καγκελάρι.

Με κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Ροδαυγή. Όλη την Μ. Εβδομάδα, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό, οι Εκκλησίες μας γέμιζαν από πιστούς. Το βράδυ της Μ. Πέμπτης και με το τέλος της.... ακολουθίας των Παθών στολίστηκε ο Επιτάφιος κατά βάση από νεαρά κορίτσια και αγόρια του Χωριού και με την βοήθεια μεγαλύτερων έτσι ώστε να είναι έτοιμος για την αποκαθήλωση το πρωί της Μ Παρασκευής. Στην Αγία Τριάδα στολίστηκε το πρωί της Μ Παρασκευής.
   Πριν την ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και των Εγκωμίων, στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αγίας Παρασκευής, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώθηκαν Χωριανοί και επισκέπτες, τραγούδησαν τα Πάθη του Κυρίου ενώ στην συνέχεια τους προσφέρθηκε από τον Σύλλογο βλογούδι (μικρό πρόσφορο).  
   Τα εγκώμια έψαλλαν μελωδικά τέσσερις ομάδες. Οι δυο χοροί και δυο ομάδες, που αποτελούνταν από άνδρες και γυναίκες.
  Η Ανάσταση στην Αγία Τριάδα στο Σουμέσι τελέστηκε νωρίτερα (22:00) κατανυκτικά χωρίς βαρελότα και βεγγαλικά και γι αυτό προτιμήθηκε από πολλούς. Στην πλατεία του Χωριού σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» και ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώθηκε την επομένη με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, που όμως επηρεάστηκε από την μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις. Λόγω των βροχών ακυρώθηκε και το Καγκελάρι, που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μετά τον Εσπερινό της Αγάπης.
    Να τονιστεί η μεγάλη προσέλευση Χωριανών τις γιορτινές μέρες, από διάφορες πόλεις
























Δεν υπάρχουν σχόλια: