Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής.

Το Χωριό και η Εκκλησία τίμησε την μνήμη της προστάτιδας μας Αγίας Παρασκευής. Ήταν ένα τριήμερο Ιερών ακολουθιών και εκδηλώσεων,  μετά το 2019, οι οποίες έδωσαν ελπίδα και αισιοδοξία σε όσους παραβρέθηκαν αυτές τις μέρες στην περιοχή μας.
Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε Εσπερινός με αρτοκλασίες και αγιασμός. Ανήμερα της γιορτής ο Όρθρος  και η Θεία Λειτουργία με πρωεστώτα και εκπρόσωπο της Ιεράς μας... Μητρόπολης Ιερομόναχο Βαρνάβα, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον βίο και στο μαρτύριο της Οσίας Παρασκευής.
Στις 27  Ιουλίου το απόγευμα και μετά τον Εσπερινό άνδρες, γυναίκες, νέοι και παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν το παραδοσιακό δρώμενο "Καγκελάρι" με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι, το οποίο διοργάνωσαν οι δύο Καταστηματάρχες των Καταστημάτων της πλατείας.
Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στύλιος την παραμονή, ο Αντιπερειφερειάρχης ΠΕ Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος  εκκλησιάστηκε ανήμερα της Εορτής , ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Νίκο Λιόντο συμμετέχοντας στο καγκελάρι. Επίσης παραβρέθηκε ο κ. Αντώνης Κοντός, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων και ο κ. Κώστας Τσιάπαλης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καπνών Σκούπας.
Αξίζει να τονιστεί η μεγάλη επισκεψιμότητα Ροδαυγιωτών και ετεροδημοτών στην Ροδαυγή.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: