Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σουμέσι!

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε το Άγιο Πνεύμα στον ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Σουμέσι. Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Την Μητρόπολη εκπροσώπησε ο.... Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος, που συλλειτούργησε με τον Πατέρα Αθανάσιο. Στο αναλόγιο για άλλη μια φορά ο Ιεροψάλτης Ευάγγελος Καραμπάς συνεπικουρούμενος από τον Θεοφάνη Κίτσο.
Στο χώρο του καφενείου ακολούθησε ολονύχτιο παραδοσιακό πανηγύρι, με μεγάλη συμμετοχή και αστείρευτο κέφι και χορό. Το γλέντι θύμιζε κάτι απ τα παλιά παρά την βροχόπτωση που προηγήθηκε.
Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και Άγιασμός. Συλλειτούργησαν ο Ιερομόναχος Πανάρετος και οι Ιερείς Χρήστος Χριστοπάνος της Ενορίας Αμπελίων, Κωνσταντίνος - Νεκτάριος Βλάρας της ενορίας Χανοπούλου και ο Πατήρ Αθανάσιος. Στο αναλόγιο οι  Ιεροψάλτες Λάμπρος Ζιανίκας και Σταύρος Οικονόμου.
Στα κηρύγματα τους τόσο ο Αχιμανδρίτηα Ιωαννίκιος όσο και ο Πατήρ Πανάρετος αναφέρθηκαν στη σημασία του Αγίου Πνεύματος.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή της Αγίας Τριάδος, όσους πρόσφεραν στο πανηγύρι και εύχεται χρόνια πολλά!!!
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.
Κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: