Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Καθαριότητα - πολιτισμός - Τουρισμός!

Την περασμένη Κυριακή 05 Ιουνίου 2022 γιορτάστηκε και στην Ροδαυγή η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με ξεχωριστή επιτυχία.

Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή» με....

θέμα «Καθαριότητα – Πολιτισμός – Τουρισμός», που υποστηρίχτηκε από την Κοινότητα Ροδαυγής και τον Δήμο Αρταίων.  Η παρουσία επισκεπτών ήταν έντονη και οφείλονταν στην συμμετοχή των Κέντρων Ξένων γλωσσών Θεσπρωτικού της κ. Λαμπρινής Κολιού και Φιλιππιάδας της κ. Μαρίας Παπαβασιλείου.

Τους μαθητές και τους συνοδούς τους, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοφάνης Κίτσος, στους οποίους παρέδωσε  καπελάκι, προσφορά του Δήμου Αρταίων.

Στη συνέχεια, παρά τον ζεστό καιρό, ομάδες με την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου φύτεψαν λουλούδια και δενδράκια σε διάφορα σημεία της πλατείας, καθάρισαν μονοπάτια και ξεναγήθηκαν ανά ομάδες στο Λαογραφικό Μουσείο με την επιμέλεια του κ Βασίλη Τάσιου.

Η κύρια δράση ήταν ο περίπατος στο δάσος της Μπιστούρας, η φύτευση δένδρων και η χαρά της φύσης, δράση  που χάρηκαν και απόλαυσαν επισκέπτες και Χωριανοί.

Το σημείο συγκέντρωσης, για να γραφεί το τέλος της όμορφης εκδήλωσης, ήταν η πλατεία του Χωριού μας, που δύσκολα αποχωρίζεσαι με ψηλές θερμοκρασίες.

Την προηγούμενη μέρα ομάδα εθελοντών με την Πρόεδρο του Συλλόγου προετοίμασαν τους χώρους και τοποθέτησαν δύο πινακίδες σχετικές με την δράση, σε ιδανικούς χώρους.

Επιπλέον μεμονωμένες εθελοντικές δράσεις, πάντα στα πλαίσια της γιορτής του περιβάλλοντος, έγιναν την προηγούμενη και την επόμενη μέρα (καθάρισμα και αμμοβολή της βρύσης στο κακολάγκαδο και καθαριότητα δρόμων).
















Δεν υπάρχουν σχόλια: