Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του 21.

Με λαμπρότητα και με ελάχιστη συμμετοχή κατοίκων γιορτάστηκε η Επέτειος των διακοσίων χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία, σύμφωνα και με τα τελευταία μέτρα  της Πολιτείας κατά της πανδημίας  αλλά και με εγκύκλιο της Ιεράς.... Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. 
Η απουσία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου ήταν αισθητή.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος ανάγνωσε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Διαβάστε την εδώ για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για την Εθνική Επέτειο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δοξολογία φέτος ήταν εμπλουτισμένη με επιπλέον τροπάρια και ευχές λόγω της συμπλήρωσης των 200 χρόνων, που επιμελήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, μετά από  πρόνοια και έγκριση της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Στη συνέχεια και στο χώρο του μνημείου των πεσόντων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς  πεσόντες και κατατέθηκε στεφάνι από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεοφάνη Κίτσο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό ύμνο που ΄τραγούδησαν οι παρευρισκόμενοι σε κλίμα συγκίνησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: