Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Παρηγοριά μεγάλη στην εποχή μας, η ανθρωπιά σας!!!

 
Τελικά η ευαισθησία, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά νίκησαν το "όπου φτωχός κι η μοίρα του". Στο τέλος του νήματος της ζωής του Βαγγέλη και στην αρχή του δρόμου προς την μακαριότητα και την απολογία, το κάλεσμα προς τους συγχωριανούς και τους φορείς του Χωριού βρήκε ανταπόκριση πρωτοφανή και...
επιβάλλεται να την μοιραστώ. 
    Συμβαίνει πολλές φορές να κυκλοφορούν ταχύτατα τα κακά και να πνίγονται τα όμορφα και  τα ενάρετα.
   Την περασμένη Κυριακή λοιπόν από χωριανή μας, μου έγινε γνωστός ο θάνατος του Βαγγέλη Γιαννούλα του Χρήστου, ο οποίος επήλθε την 20η Μαρτίου. Επίσης με ενημέρωσε ότι δεν έχει ταφεί λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και  οικονομικών λόγων. Με παρακάλεσε δε να αναληφθεί πρωτοβουλία να ταφεί εάν είναι δυνατόν και στον τόπο που γεννήθηκε. 
   Επαλήθευσα τα νέα και επικοινώνησα άμεσα με το Νοσοκομείο "Γεννηματάς". Ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά με την βοήθεια της κ Παπά της Κοινωνικής υπηρεσίας, του κ. Στέφανου και της Προϊσταμένης του κ. Ρούλας του Γραφείου κίνησης. Οφείλω να τους ευχαριστήσω για την αμέριστη βοήθεια και τον χρόνο που αφιέρωσαν.
  Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε στο να διαπιστώσουμε αν ο αποθανών ελάμβανε κάποιο βοήθημα ή την σύνταξη του υπερήλικα ανασφάλιστου. Αυτό θα μας οδηγούσε στο συμπέρασμα  αν θα καταβάλλονταν  έξοδα κηδείας έτσι ώστε η μεταφορά να είναι εύκολη.
Σύμφωνα με το Γραφείο Κοινότητας του Δήμου και την Ληξίαρχο μας δεν λάμβανε κάποια σύνταξη άρα ο έρανος ήταν μονόδρομος.
  Σε οκτώ ώρες το ποσό συγκεντρώθηκε και την επομένη απέμεινε η αποστολή εγγράφων και η μεταφορά.
   Η αυλαία έπεσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στη συνέχεια στο ομώνυμο Κοιμητήριο.
Όλα τα παραπάνω ήταν γνωστά και είχαν την έγκριση της αδελφής του θανόντος, Βασιλικής Καπρούτσου, η οποία και υπέγραψε την εξουσιοδότηση μεταφοράς και ταφής.
   Ευχαριστώ δημόσια τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια Αγίας Παρασκευής και Αγίας Τριάδος, την Αδελφότητα Ροδαυγιωτών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Αγία Παρασκευή", τον Σύλλογο Γυναικών, τον Ιερέα Λάμπρο και τους ιδιώτες Αλκιβιάδη, Ανδρέα, Κώστα, Χρυσάνθη, Αθηνά, Βαγγελιώ, Κατερίνα,Χρυσάνθη, Αικατερίνη, Βασίλη, Γιάννη, Ρένα και Ευδοξία, που στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια. Επίσης  ευχαριστώ  αυτούς που είχαν την διάθεση να βοηθήσουν αλλά τελικά δεν χρειάστηκε, αφού το ποσό είχε συγκεντρωθεί.
                                                             Με ευγνωμοσύνη 
                                    Θεοφάνης Κίτσος Πρόεδρος της Κοινότητας
Ο τίτλος του κειμένου ανήκει στην Βασιλική Θεοχάρη, που έτσι σχολίασε την πράξη σας σε κοινωνικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: