Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πρωτόγνωρη και περίεργη εποχή.

Ζούμε και στο Χωριό, έναν πόλεμο με αόρατο εχθρό και με απειλή τους συνανθρώπους μας, που με μια επαφή, θα μας μεταδώσουν τον ιό… Το κράτος πήρε πρωτοφανή για την εποχή μας μέτρα. Αν και τις πρώτες μέρες η χαλαρότητα διέκρινε την συμπεριφορά μας, πλέον η...
τήρηση τους είναι πλήρης και ενσυνείδητη.  Τα Καταστήματα εφήρμοσαν  κατά γράμμα τα μέτρα, οι παιδικές φωνές δεν ακούγονται πια στην πλατεία ή στο δρόμο και η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων «μένουν σπίτι».       Ελάχιστοι ηλικιωμένοι προτιμούν ένα μισάωρο ξεγνοιασιάς στο κέντρο φορώντας μάσκα και γάντια.  Θα πρέπει όμως κι αυτοί να καταλάβουν και να συνετιστούν διότι πρώτος στόχος του ιού, είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι.
  Αρκετοί από τους ετεροδημότες πρόλαβαν την απαγόρευση των μετακινήσεων και μετακινήθηκαν στη Ροδαυγή, όπου διαμένουν. Η προσαρμογή τους ήταν ανάλογη της σοβαρότητας της κατάστασης και δεν υπήρξαν προβλήματα.
  Ενόψει της εορτής του Πάσχα και παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων συνιστάται σε όσους μετακινηθούν τελικά στο Χωριό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν επακριβώς τα μέτρα που έχουν παρθεί.   Μία αυτοκαραντίνα 7 ημερών θα ήταν ενδεδειγμένη.
  Οι δομές του Δήμου (2681079125) και η Κοινότητα, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε, εξυπηρετούν  τους Δημότες σε συνεργασία με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Συνταγογραφεί η νεοτοποθετηθείσα γιατρός σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και την συνδρομή της Βοήθειας στο σπίτι. Έντυπα βεβαιώσεων μετακίνησης θα βρείτε στον φούρνο στο κέντρο του Χωριού.
  Στο Ιατρείο, στο Κοινοτικό Κατάστημα και σε κοινόχρηστους χώρους συνεργείο του Δήμου προέβη δύο φορές σε απολύμανση.
 Το rodavgiartas.blogspot.com εύχεται υπομονή, σύνεση και αισιοδοξία.  










Δεν υπάρχουν σχόλια: