Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Τιμή στον διακεκριμένο επιστήμονα, Γιάννη Λάμπρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής“Η Αγία Παρασκευή”.

Στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Παρασκευής στη Ροδαυγή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου η εκδήλωση προς τιμήν του συμπατριώτη, διακεκριμένου επιστήμονα Δρ. Γιάννη Δ. Λάμπρη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα ύστερα από ....πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής, «Η Αγία Παρασκευή», με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αρταίων και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στο πλαίσιο του «Ροδοφέγγαρου 2024».
Ο Δρ. Γιάννης Δ. Λάμπρης, με καταγωγή από τη Ροδαυγή, έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στον τομέα της ανοσιολογίας, ανοίγοντας νέα μονοπάτια και κατακτώντας διεθνή αναγνώριση. Η συνεισφορά του στην επιστήμη αποτελεί φάρο για τις επόμενες γενιές. Με αφετηρία τη Ροδαυγή, ο Δρ. Γιάννης Δ. Λάμπρης ξεκίνησε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις ηπείρους και ταυτόχρονα στον κόσμο της επιστήμης, χτίζοντας ένα πλούσιο έργο που τιμά τη γενέτειρά του.
    Οι συνεργάτες του Γιάννη Λάμπρη μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για την εξαιρετική καριέρα και τη διαδρομή του στην έρευνα. Ο Δρ. Περικλής Φούκας, καθηγητής Παθολογοανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξέφρασε τον βαθύ θαυμασμό του για την αφοσίωση και την καινοτομία του κ. Λάμπρη, τονίζοντας τη σημαντική του συμβολή στην προώθηση της επιστήμης. Ο Δρ. Δημήτρης Μαστέλος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», αναφέρθηκε στη γενναιόδωρη καθοδήγηση και την πολύτιμη βοήθεια που έλαβε από τον κ. Λάμπρη, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική του εξέλιξη. Ο Δρ. Γιώργος Χατζησενγαλλής, καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Πενσυλβάνιας, υπογράμμισε τη σπάνια αφοσίωση του κ. Λάμπρη στους μαθητές του και την ανεξάντλητη υποστήριξή του στην επιστημονική τους πορεία, αναγνωρίζοντας την καθοριστική του επιρροή.
Παρόντες
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος του ναού πατήρ Αθανάσιος, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Αρταίων, Οικονομικών Χαρά Σφαλτού, Κοινωνικής Μέριμνας, Αγγέλα Τσώλα και Καθαριότητας, Λάμπρος Καρατζάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Ροδαυγής, Γιώργος Μάνος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Μαρία Παπαβασιλείου η οποία χαιρέτησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους παρευρισκόμενους και αναγόρευσε τον Γιάννη Λάμπρη σε επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος καθώς και όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού.
    Ο Δήμος Αρταίων συγχαίρει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής για την πρωτοβουλία αυτή και προτίθεται να συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την επιστημονική πρόοδο.
Στον σύνδεσμο https://youtu.be/8nbYvY9vW8s?si=9SO1q9ov2sf7gyjm η εκδήλωση.
    (Oι φωτογραφίες από τον Δημήτρη Κολιό)
    <πηγή: Δήμος Αρταίων.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τους απανταχού Ροδαυγιώτες, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την εκδήλωση: https://youtu.be/8nbYvY9vW8s?si=9SO1q9ov2sf7gyjm