Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

12η Γιορτή, 5ος Δρόμος του Κάστανου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η Αγία Παρασκευή" σε συνεργασία με τους φορείς του Χωριού (Κοινότητα, Σύλλογο Γυναικών και Φίλους του Άμμου) διοργανώνει  Φθινοπωρινές εκδηλώσεις το τριήμερο 7, 8 και 9 Οκτωβρίου με... δράσεις σχετικές με το Κάστανο.
Συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων.
   Την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου με τα Δημοτικά Σχολεία Ροδαυγής και Αμμοτόπου θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην πλατεία του Χωριού (ψήσιμο κάστανων στη φουφού, μέθοδος παρασκευής τηγανίτας, ζωγραφική κλπ). Παράλληλα θα σημανθεί ο δρόμος του κάστανου.
   Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου στις 11:00 προγραμματίστηκε ημερίδα με τίτλο "Ορεινές Κοινότητες: Το κύτταρο μιας βιώσιμης ανάπτυξης". Θα μιλήσει ο τέως Υπουργός ΑΠΑΑΤ καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Επίκουρος καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ Βασίλειος Στουρνάρας και ο Δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας.
   Στις 15:00 θα ακολουθήσει ο δρόμος και το κυνήγι του Κάστανου. Ένας περίπατος σε καταπράσινες περιοχές με τραγούδι και ψάξιμο κάστανου. Στην επιστροφή στην πλατεία οι γυναίκες θα χαρακώνουν και οι  περπατητές θα απολαύσουν κάστανα, τηγανίτες και τσίπουρο.
  Την Κυριακή 09 Οκτωβρίου και μετά τις 11:00 στην πλατεία του Χωριού θα γιορτάσουν οι ντόπιοι με τους πολλούς επισκέπτες, που αναμένονται, την φετινή σοδειά. Θα τους προσφερθούν ψητά κάστανα, θα ψυχαγωγηθούν με την παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα και το χορευτικό του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων. Θα διατίθενται σε λογικές τιμές, ψητά κρέατα, μπύρες κρασί και τσίπουρο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
   Ο Σύλλογος την Κυριακή θα διαθέσει λεωφορείο, το οποίο θα κινείται περιμετρικά του οικισμού για την μεταφορά των επισκεπτών από και προς το κέντρο.
   Στην είσοδο της εκδήλωσης θα υπάρχει συμβολική οικονομική ενίσχυση για τον Σύλλογο 2,50 ευρώ, της οποίας μέρος θα διατεθεί για την επέκταση του Λαογραφικού Μουσείου και την ανάπτυξη βιβλιοθήκης και Κέντρου Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αθ Διαμάντης.
 Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία την 9η Οκτωβρίου, να αποστείλουν το συντομότερο δυνατό στο ΔΣ του Συλλόγου φ/α ταυτότητας, ΑΦΜ ΑΜΚΑ και ΑΜΑ για ημερήσια ασφάλιση.
  Αναλυτικά παρακάτω οι ανακοινώσεις και οι προσκλήσεις του Συλλόγου:
Κάνετε κλικ πάνω στις φωτο για μεγέθυνση.







Δεν υπάρχουν σχόλια: