Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιρρήσεις από τον Δήμο Αρταίων για τους δασικούς χάρτες. Διόρθωση ορίων Κοινοτήτων.

Εφαρμόστηκε από τον Δήμο Αρταίων η οριοθέτηση της ζώνης των 800 μέτρων από το κέντρο του κάθε στάσιμου οικισμού και υποβλήθηκαν οι αντιρρήσεις στην Διεύθυνση Δασών, ώστε να εξαιρεθούν από την δασική ανάρτηση. Ειδικότερα, με την εξέλιξη αυτή, απαλλάσσονται πολλοί ιδιοκτήτες από την διαδικασία υποβολής ενστάσεων στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών. Με αυτό τον τρόπο ο... χαρακτήρας της έκτασης που εμπίπτει στην ζώνη αυτή (800μ.) θα χαρακτηρίζεται δευτερογενώς ως προς τον δασικό ή μη χαρακτήρα των εν λόγω εκτάσεων. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Δήμου Αρταίων, θεώρηση των όρων δόμησης σύμφωνα με το (Π.Δ 6-12-82,ΦΕΚ 588Δ/23-12-82).
   Οι στάσιμοι οικισμοί της Κοινότρητας Ροδαυγής για τους οποίους υποβλήθηκε αντίρρηση και έγινε θεώρηση είναι οι Άμμου, Σουμεσίου, Περδικαρίου και Καθαροβουνίου.
   Επίσης η διαδικασία του Κτηματολογίου ανέδειξε πρόβλημα στα όρια των Κοινοτήτων της περιοχής.    Διορθώθηκαν και αυτά με υπόδειξη των Κοινοτήτων  Ροδαυγής, Πιστιανών και Σκούπας αφού λήφθηκαν υπόψη και ιδιοκτησίες αγροτεμαχίων και οικοπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: