Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου!

Με λαμπρότητα και με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας, γιορτάστηκε και φέτος στην Ροδαυγή η  Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με ικανοποιητική προσέλευση πιστών και... αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού μας Σχολείου (σημαιοφόρος ο μαθητής Ορέστης Γεωργάνος)  τελέστηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία. Η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Βασιλείου εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία περιγράφοντας τις ιστορικές στιγμές του 1821 για την μετάβαση του Έθνους στην ελευθερία από την σκλαβιά. Το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρακολουθούντων και μάλιστα μέσα στον Ναό ήταν η επιβράβευση της Δασκάλας για την εξαιρετική ομιλία της.
   Στη συνέχεια και στο Ηρώο των πεσόντων ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεοφάνη Κίτσο, από τον κ. Χαρίλαο Τσιάμη εκ μέρους των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και από την μαθήτρια Ισμήνη Αγγελοπούλου για το Δημοτικό Σχολείο.
  Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό ύπνο, που τραγούδησαν μαθητές και παρευρισκόμενοι.
  Την παραμονή της Εθνικής Επετείου στο Δημοτικό Σχολείο έγινε η σχολική γιορτή χωρίς την παρουσία γονέων.
   Ο αγαπητός Χαρίλαος Τσιάμης, όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια αλλά και επειδή απέκτησε τρισέγγονο, πρόσφερε τα καφεδάκια στον Ιερέα, στον Πρόεδρο και στην δασκάλα ενώ ο εξαιρετικός καιρός βοήθησε όλους να απολαύσουν καφέ, τσίπουρα αλλά και βακαλάο στα καταστήματα του Χωριού με κουβέντα και ανταλλαγή ευχών.













Δεν υπάρχουν σχόλια: