Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Προφύλαξη, προστασία, υπομονή και αισιοδοξία.

Με ατομική ευθύνη, σεβασμό στον συνάνθρωπο και αλληλεγγύη τηρούνται στο Χωριό μας τα μέτρα κατά της πανδημίας. Οι μετακινήσεις λιγοστές και αναγκαίες, αποστάσεις ασφαλείας και μάσκα παντού.
Ετεροδημότες που να προτίμησαν την Ροδαυγή για το.... διάστημα του απαγορευτικού και της επιβολής των μέτρων, είναι λιγότεροι από το απαγορευτικό της Άνοιξης.
   Εφαρμόζονται πλήρως τα μέτρα, που έχουν σχέση με τον Εκκλησιασμό και τις θρησκευτικές τελετές. Η Θ. Λειτουργία τελείται κανονικά μόνο  με το αναγκαίο προσωπικό (Ιερέα, ψάλτη και νεωκόρο) χωρίς όμως πιστούς.
   Η γιατρός και η φαρμακοποιός επισκέπτονται το Χωριό σύμφωνα με το πρόγραμμα τους.
  Η Κοινότητα και οι υπηρεσίες του Δήμου ιδιαίτερα οι υπάλληλοι του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" είναι δίπλα στους κατοίκους. Έντυπα μετακίνησης για αυτούς που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μήνυμα, με μέριμνα του Προέδρου, προμηθεύονται από τον φούρνο και τον Ξενώνα.
 Τα έργα που αυτή την εποχή πραγματοποιούνται στην Ροδαυγή συνεχίζονται κανονικά. Το έργο της  βελτίωσης της Δημοτικής οδού προς την έξοδο της Αγίας Βαρβάρας  ολοκληρώθηκε και δόθηκε για χρήση. Η ανάπλαση της πλατείας συνεχίζεται με δυο συνεργεία. Ένα κτισίματος πέτρας και ένα τοποθέτησης κυβόλιθων.
Επίσης μετά από αίτημα της Κοινότητας Ροδαυγής η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας προέβη σε καθαρισμό του κακολάγκαδου αφαιρώντας κορμούς δένδρων και μπάζα έτσι ώστε η ροή του νερού να διέρχεται χωρίς εμπόδια και να αποφεύγονται κατολισθήσεις.
   Η Κοινότητα σιγά σιγά φροντίζει και για τον στολισμό των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους.
 Με υπομονή και αισιοδοξία προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες και μακάρι η γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μην μοιάζει με αυτή της περασμένης Λαμπρής.












Δεν υπάρχουν σχόλια: