Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ο Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σουμέσι. Φωτογραφίες.

Με λαμπρότητα και με ικανοποιητική συμμετοχή πιστών, πανηγύρισε και φέτος ο Ενοριακός Ναός της Αγίας Τριάδος στο Σουμέσι. Η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ήταν η αιτία που....
δεν οργανώθηκε παραδοσιακό πανηγύρι αλλά και που αρκετοί από αυτούς, που εκκλησιάστηκαν, δεν παρέμειναν για καφέ και κρασάκι.
Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Συλλειτούργησαν, ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος και οι Ιερείς Γεώργιος Μέγας και Ευάγγελος Μανιώτης. Την Μητρόπολη εκπροσώπησε ο Γραμματέας της και ιδιαίτερα αγαπητός στην Ενορία Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο Άγιο Πνεύμα αλλά και στην πανδημία από τον κορονοϊό. Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες Ευάγγελος Καραμπάς και Λάμπρος Σφήκας.
Την επομένη τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό, που τελέστηκε στο προαύλιο του Ναού παρακολούθησαν πολλοί Σουμεσιώτες αλλά και πιστοί των διπλανών Χωριών.
Στις ακολουθίες της Δευτέρας συλλειτούργησαν ο Πατήρ Αθανάσιος, ο Ιερέας Σωτήριος Χριστοδούλου και οι Ιερομόναχοι Νικηφόρος (εκπροσωπώντας την Μητρόπολη) και Γεώργιος Τοπούλογλου. Έψαλλαν ο Σταύρος Οικονόμου και ο Χρήστος Σταύρος.
Στην Θεία Λειτουργία το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ξηροβουνίου κ. Γιώργος Μπουκουβάλας. 
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με ομάδα Εθελοντών τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, μετά τις ακολουθίες, είχε φροντίσει έτσι ώστε να διατίθεται καφές, σουβλάκια και ποτά. Επίσης το Συμβούλιο ευχαριστεί όσους και με όποιον τρόπο πρόσφεραν στην θρησκευτική πανήγυρη. Και του χρόνου χωρίς ιό!!!!

































Δεν υπάρχουν σχόλια: