Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

11η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου.

Όπως αναμενόταν μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 11η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στη Ροδαυγή. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής σε συνεργασία με την Κοινότητα, τον Σύλλογο Γυναικών και τους φίλους του Άμμου.
Ο καιρός σύμμαχος και....
ιδανικός για εκδρομή και διασκέδαση. 
Από νωρίς το πρωί και πολύ πριν την προγραμματισμένη έναρξη άρχισε να συρρέει πλήθος επισκεπτών, μέρος των οποίων εκκλησιάστηκε και οι υπόλοιποι φρόντισαν να εξασφαλίσουν καρέκλα.
Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία είχαν οργανώσει εκδρομές και μετέφεραν από πολλά σημεία, κυρίως της δυτικής Ελλάδας επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν κάστανα ψητά, τηγανίτες , μυρωδάτο τσίπουρο, μπύρες, κρασιά και ψητά κρέατα. 
Η ορχήστρα του χωριανού μας Βασίλη Γεραγόρη κατά γενική ομολογία καταπληκτική, διασκέδασε το πλήθος (έκτακτη συμμετοχή στο τραγούδι ο Ηλίας Πλαστήρας και η νεαρή αλλά πολλά υποσχόμενη Κάτια Μάρη) ενώ χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, που καταχειροκροτήθηκε.
 Ο Σύλλογος μας συμπαραστάθηκε στο κάλεσμα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη και ανακοίνωσε την παρουσία φίλης της οικογένειας  στην εκδήλωση και την ανάγκη χρηματικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας του μικρού. Οι επισκέπτες απέδειξαν ότι ακόμη υπάρχει ανθρωπιά, κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη, έγιναν ήρωες του Παναγιώτη - Ραφαήλ, ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα του Συλλόγου.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος και κ. Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων κ. Κώστας Τράμπας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Γεώργιος Βασιλείου, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, οι Αντιδήμαρχοι Σιαφάκας, Χαρακλιάς, Κωλέτσος, Μπουκουβάλας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Πρόεδροι Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής κ. Γκόγκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τράμπας.
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ο Δήμος Αρταίων.
Η ψυχή της εκδήλωσης για άλλη μια χρονιά υπήρξαν οι εθελοντές, οι οποίοι φέτος ξεπέρασαν τους 50.
Την παραμονή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ο δρόμος του κάστανου. Μια πρωτοβουλία των Συλλόγων Πιστιανών και Ροδαυγής, που στόχο έχει πέρα απ τη συνεργασία των Συλλόγων, την αύξηση της καλλιέργειας και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κάστανου. Η διαδρομή έδινε την ευκαιρία στον περιπατητή (ντόπιο και επισκέπτη) να ανακαλύψει την περιοχή μέσα από διαδρομές με μεγάλο ενδιαφέρον και κύριο πρωταγωνιστή, το κάστανο. 
Αφετηρία της περιπατητικής διαδρομής το Δημοτικό Σχολείο στα Πλατάνια Πιστιανών και τερματισμός η πλατεία Ροδαυγής.
Φωτογραφικό υλικό Θανάση Δημόπουλου, Χρήστου Φλούδα, Φώτη Μάνου και Δημήτρη Κολιομάρου.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: