Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ο Εορτασμός του Πάσχα!!

Γιορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα και κατάνυξη η Ανάσταση του Κυρίου στη Ροδαυγή. Σύμμαχος ο καλός καιρός και η παρουσία πολλών ετεροδημοτών Χωριανών, βοήθησε να γεμίσουν οι Εκκλησίες αλλά και......
τα Καταστήματα. Επίσης οι Ξενώνες είχαν πληρότητα και πολλοί επισκέπτες επέλεξαν την διαμονή τους σε φιλικά τους άτομα στο Χωριό.
   Το βράδυ της Μ Πέμπτης με το τέλος του Θείου δράματος στολίστηκε ο Επιτάφιος στον ΙΝ της Αγίας Παρασκευής και την επομένη το πρωί αυτός της Αγίας Τριάδας.
   Στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής πριν την ακολουθία των Παθών την Μ Παρασκευή, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρωμένοι Χωριανοί και επισκέπτες τραγούδησαν τα κάλαντα των Παθών και τους προσφέρθηκε  «βλογούδι» και αναψυκτικό από το Σύλλογο. Εντυπωσιακό παρόν  και μελωδικό αποτέλεσμα από πιστούς στα εγκώμια.
   Η Ανάσταση στην Αγία Τριάδα προηγήθηκε (22,00’) με παρουσία τόσο των ενοριτών όσο και οικογενειών κυρίως με μικρά παιδιά των γύρω Χωριών, οι οποίοι προτιμούν την γραφικότητα, το χρόνο τέλεσης και την έλλειψη βεγγαλικών και βαρελότων αν και φέτος … εμφανίστηκαν δειλά δειλά.
   Η τελετή της Ανάστασης στην Αγία Παρασκευή  είχε χρώμα και  ανέσπερο φως απ τον πανάγιο τάφο, προσφορά των φορέων των Πιστιανών, οι οποίοι το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και στη συνέχεια το παρέδωσαν στα αδέρφια Βασίλη και Κώστα Γεραγόρη, που μετέβησαν στα Πιστιανά και ερχόμενοι  το παρέδωσαν στον Ιερέα του Ναού μας. Ακολούθως στην πλατεία του Χωριού ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη», όσο αυτό μπορούσε να ακουστεί, από τα βεγγαλικά και τα βαρελότα, τα οποία δημιούργησαν αίσθηση και μαγευτική εικόνα, για άλλη μια χρονιά!!
































Δεν υπάρχουν σχόλια: