Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πάντρεμα φωτιάς, Άι Βασίλης και κοπή Βασιλόπιτας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής ανακοίνωσε το πρόγραμμα των  εορταστικών  εκδηλώσεων για την παραμονή και την ημέρα  της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το οποίο το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και ώρα 17,00 στο χώρο της πλατείας θα αναβιώσει το έθιμο του...
 "παντρέματος της φωτιάς" και στη συνέχεια ο Άι Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε παιδιά μέχρι ηλικίας δώδεκα (12) ετών, θα τραγουδήσει και θα φωτογραφηθεί μαζί τους.
Θα πρέπει λοιπόν μέχρι και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 οι γονείς να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών (ονοματεπώνυμο και ηλικία) στις κυρίες Τηλεμάχη Μουργελά, Εύη Λάμπρη και στον κ. Άκη Τσάγκα του Ιωάννη.
Τέλος ο Σύλλογος μας προσκαλεί την Πρωτοχρονιά και ώρα 11,00'στο κατάστημα της κ. Ευαγγελής Γεωργογιάννη για την κοπή της Βασιλόπιτας.

1 σχόλιο:

Παναγιώτα Π. Λάμπρη είπε...

Είναι λάθος να γράφεται και να λέγεται πως πρόκειται για αναβίωση του εθίμου του "παντρέματος της φωτιάς", διότι αυτό δεν έπαψε μέχρι σήμερα να τελείται σε σπίτια του χωριού. Η δημόσια και υπαίθρια τέλεσή του το παρουσιάζει σε άλλη μορφή και κατά κάποια έννοια παροτρύνει, όσους δεν το τελούν στο σπίτι τους, ν' αρχίσουν να το κάνουν, συνεχίζοντας μ' αυτό τον τρόπο την πατροπαράδοτη συνήθεια.
Με τιμή,
Παναγιώτα Π. Λάμπρη.