Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Εικαστική Έκθεση "Fuga" της Σοφίας Μπόμπολη.

Το εικαστικό έργο "Fuga"της χωριανής μας κ. Σοφίας Μπόμπολη θα παρουσιασθεί την 21η  Ιουνίου  2017 και ώρα 19,00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, Κατούνη 12-14. Θα προλογίσει ο Αρχιτέκτονας - Χωροτάκτης Σπύρος Κοντόπουλος με τον οποίο συνεργάζεται.
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή, θα λειτουργεί μέχρι 11 Ιουλίου 2017 και από ώρα 12,00 έως 18,00  Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
Ακολουθεί αναλυτικά Δελτίο Τύπου:
Δελτίο Τύπου......Εικαστική Έκθεση   με θέμα  « Fuga »          της        Σοφίας  Μπόμπολη


Την Τετάρτη 21/6/2017 στις 7.00 μ.μ.

                                        
Fuga είναι  μουσικός όρος που σημαίνει φυγή από την καθημερινότητα.

Απαντήσεις δίνει η Σοφία Μπόμπολη με τρεις τρόπους:

Α απάντηση είναι να φτάσεις στην πηγή.

Σε αυτή την ενότητα εργάστηκε με το υγρό στοιχείο,  πραγματοποιώντας έργα που προσδίδουν την έκπληξη, την αμεσότητα, το τυχαίο. Τα έργα που εκθέτει δημιουργήθηκαν στο εργαστήριό της και άλλα στη φύση, σε πηγές, εκεί όπου το νεαρό νερό συναντά το πρώτο φως.  

Β απάντηση είναι να παρατηρήσεις από όσο πιο μακριά μπορείς, αφού καθίσεις αναπαυτικά.
Σε αυτή την ενότητα εργάστηκε με την προοπτική δημιουργώντας έργα που απεικονίζουν από τον πιο κοντινό μας τόπο – σπίτι, μέχρι το μακρινό γαλαξία. Εδώ συνυπάρχουν τοπία ζωγραφισμένα και τοπία χαραγμένα με την ύλη και η ύλη γίνεται το ίδιο το αντικείμενο και αναπαράγει τις παιδικές αναμνήσεις και τις ξένοιαστες καλοκαιρινές νύχτες των διακοπών.

Γ απάντηση είναι να δεις την αλήθεια αλλά και τις παραμορφώσεις της.

Η αλήθεια και η παραμόρφωση εδώ συνυπάρχουν και η μια τροφοδοτεί την άλλη, σαν να υπάρχει ένα όριο με σημείο διαφυγής.
Η αναζήτηση της καλλιτέχνιδας εδώ είναι οι φόρμες που κινούνται ανάμεσα στο σταθερό και το ρευστό.


Η Σοφία Μπόμπολη είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου, μέλος της Unesco και της Διεθνούς Εταιρίας Λόγου και Τέχνης.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε χώρους τέχνης, ιδρύματα και Μουσεία (1η Art Θεσσαλονίκη συμμετοχή με το σύλλογο «Ορίζοντες»  θέμα: «Γέφυρες», Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας, Αθήνα. Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας Λ. Κανελλόπουλος, Μουσείο Μπουζιάνη – Αθήνα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, γκαλερί Ηώ, Μέγαρο Μουσική Αθηνών, Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Ευρωπαικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας – Θεσσαλονίκη, Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκη, Δημοτική Πινακοθήκη Ιθάκης, Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, Πινακοθήκη Σύρου, Τελόγλειο Ίδρυμα και άλλοι χώροι τέχνης).


Έργα της διακρίθηκαν:
Γ βραβείο σε διαγωνισμό σκίτσου Καλάβρυτα  12/2016
Τον Ιούλιο 2015 έργο της βραβεύτηκε στην πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας. 
Συμμετείχε  το 2015 με χαρακτικό έργο στην πόλη Tokushima Japan Awagami international mini print Exhibition 2015”
ΕΠΑΙΝΟΣ   ΕΛΤΑ στο  « EUROPA» 2012 εξώφυλλο συλλεκτικού τευχιδίου
Έργο της έγινε εξώφυλλο τετραδίου για το Χαμόγελο του Παιδιού το 2009 -2010.

Οι σπουδές της στο  Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο   Θεσσαλονίκης , με καθηγητές τον ζωγράφο Κυριάκο Κατζουράκη και Γιώργο Τσακίρη και τον χαράκτη Ξενή Σαχίνη. 

Συνεργάζεται με τον Σπύρο Κοντόπουλο, Αρχιτέκτονα – Χωροτάκτη.

www.boboli.gr  mpsofia@hotmail.com τηλ. επικ: 6972541125

Την έκθεση θα Προλογίσει ο Σπύρος Κοντόπουλος

Με θέμα: « Φυγή στο Είναι »

Η ΦΥΓΗ , ως αναζητητική διαδικασία, υπερβαίνει τα φαινόμενα και στρέφεται στα οντολογικά χαρακτηριστικά του ΕΙΝΑΙ.

Η προσέγγιση, ούσα εννοιολογικά αφηρημένη, ανατυπώνεται ορατά μέσω της Τέχνης, καθιστώντας το υποκείμενο ενεργό ως προς τα λεπτοφυή του χαρακτηριστικά, αναδύοντας μία διττή υποστατική αμφίδρομη διαδικασία επικοινωνίας, που ανάγεται στην αμφίπλευρα εδρεύουσα Ουσία, μεταξύ του όντος και της Τέχνης.

Η Φυγή εν προκειμένω, για να καταστεί ενεργή στο υποκείμενο απαιτεί κατάλληλες λειτουργικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν κατ`αρχήν σε ένα αδιατάρχτο νου έτσι ώστε η προσληπτική διαδικασία να ενσταλαχτεί στο οντολογικό σκέλος του παρατηρητή της Τέχνης.

Ο κατάλληλος συνδυασμός υλικών, χρωμάτων και υφών στο ορατό πεδίο πρόσληψης, είναι τα στοιχεία αυτά που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη λεπτοφυή μηνυματική διαδικασία και την εν κατακλείδι Οντολογική επικοινωνία, έτσι ώστε η Τέχνη να χαρακτηριστεί Δημιουργία.

Η Φυγή αποσαφηνίζεται ως απόσπαση από το φαινόμενο της νοητικής ταραχής, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η Άφιξη στην ΠΗΓΗ, στο πρωτογενές, στην Πηγή του Είναι.

Είναι η Άφιξη στο σημείο αφετηρίας του Φωτός και Νεαρού Νερού.της πηγής της ζωής, της αέναης γνώσης, της Αλήθειας, πρίν το εκδηλωμένο, πρίν το απατηλό φαινόμενο που προκύπτει από τις διαθλαστικές και ανακλαστικές δράσεις του προσπίπτοντος φωτός επί του ρέοντος ή στατικού νερού, για το οποίο η Τέχνη καλείται να αναφερθεί αφού είναι σκέλος της Δημιουργίας.

Το εικαστικό έργο « Fuga » της Σοφίας Μπόμπολη
παρουσιάζεται  από Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 έως 11/7/2017.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς:
Ζαχαροπλαστείο Στρατής
Ξενοδοχείο Ήλιος

Και χορηγούς επικοινωνίας:  Δημήτρης Αντωνάτος 100% Hotel Show.


Συνεδριακό Κέντρο   Τράπεζας Πειραιώς

Κατούνη 12-14,  Λαδάδικα Θεσ/νίκη

Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή   12.00 – 18.00Δεν υπάρχουν σχόλια: