Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Ροδαυγή!! Φωτογραφίες.


Σειρά εκδηλώσεων προγραμμάτισε και υλοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε συνεργασία με την Κοινότητα, τον Σύλλογο Γυναικών και τους φίλους του Άμμου. Είχε προηγηθεί ο στολισμός της πλατείας, της κεντρικής οδού, Χριστουγεννιάτικων δένδρων, το στήσιμο της Φάτνης και καθαριότητα από συνεργείο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου.

  Το σούρουπο της......
παραμονής των Χριστουγέννων μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και παιδιά περιήλθαν σε γειτονιές του Χωριού και τραγούδησαν τα κάλαντα σε σπίτια και Καταστήματα.
  Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία συγκεντρώθηκαν μικροί και μεγάλοι "να παντρέψουν την φωτιά" αναβιώνοντας παλαιό έθιμο. Με ένα κλαδί κέδρου, που έριξαν στην φωτιά ευχήθηκαν σύμφωνα με το έθιμο.. αρνιά, κατσίκια, νύφες, γαμπρούς κλπ. 
  Πέφτοντας το σκοτάδι έκανε την εμφάνιση του από το πλακόστρωτο ο Άι Βασίλης φορτωμένος δώρα. Οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με τραγούδια και χειροκροτήματα, φωτογραφήθηκαν μαζί του στην φάτνη και στην συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο τραγούδησαν κάλαντα. Ο Άι Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα  παιδιά, φωτογραφήθηκε με το καθένα ξεχωριστά και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κουραμπιέδες και αναψυκτικά. 
  Ανήμερα την Πρωτοχρονιά και με το τέλος του Όρθρου, της Θ. Λειτουργίας και της Δοξολογίας,  ο Σύλλογος έκοψε την πίτα του στο Κατάστημα της κ. Γεωργογιάννη. Τα φλουριά φέτος ήταν τέσσερα, όσα και τα δώρα. Νόμισμα, αντιστοιχούσε σε θερμαινόμενη διπλή κουβέρτα  (προσφορά του Συλλόγου) και την κέρδισε η κ. Βασιλεία Γιαννακούλη - Πλαστήρα. Δεύτερο νόμισμα αντιστοιχούσε σε πίνακα ζωγραφικής (προσφορά της κ. Γεωργίας Μπαρτζώκα) και τον κέρδισε ο κ. Νίκος Μάνος. Πουρναρόφυλλο, αντιστοιχούσε σε τρία δένδρα  κερασιά, ροδιά, λωτό (προσφορά του Συλλόγου) και τα κέρδισε η νεαρή Ελευθερία Πιτόγλου του Παντελή και της Έλλης Λέχου. Τέλος σπόρος καλαμποκιού αντιστοιχούσε σε τέσσερα κιλά μέλι (προσφορά Θανάση Τσιάμη - Ιωάννη Κομζιά) και τα κέρδισε η κ. Όλγα Γ. Λάμπρη.
  Οι μαμάδες της Ροδαυγής διοργανώνουν σχεδόν κάθε δεύτερο Σάββατο εκδηλώσεις για τα παιδιά στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ροδαυγής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κατασκευές, προβολή ταινιών,μουσικοκινητική αγωγή κτλ. Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων με την κατασκευή ημερολογίου, προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας,κατασκευή Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, που πρόσφεραν στους θαμώνες των μαγαζιών του Χωριού και τέλος με την οργάνωση και υποστήριξη της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου με την έλευση του Άι -Βασίλη.
   Για όσους θέλουν να συμμετέχουν η να υποστηρίξουν τις δράσεις αναρτάται σχετική αφίσα στο χωριό καθώς και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
   Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοφάνης Κίτσος εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους Ροδαυγιώτες, ευτυχισμένο και χαρούμενο το 2017. Ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους φορείς που βοήθησαν στην καθαριότητα, στον στολισμό και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στις νεαρές κυρίες (Μίνα, Τηλεμάχη, Χριστίνα, Εύη, Σταυρούλα κλπ),που βοήθησαν στον στολισμό,  που απασχολούν επιμορφωτικά  τα παιδιά της περιοχής κάθε δεύτερο Σάββατο, που υλοποίησαν τις  παιδικές εορταστικές εκδηλώσεις και για την εκδήλωση του Αι Βασίλη που εξ ολοκλήρου ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν με ξεχωριστή επιτυχία.










































Δεν υπάρχουν σχόλια: