Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Έφυγε ο Παύλος Δημόπουλος.

Νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο της Άρτας και στο… κρεβάτι των αποφάσεων κατ εκείνον, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 16 Σεπτ 2016 ο Παύλος Δημόπουλος σε ηλικία 87 χρονών.
  Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε την επομένη  στον...
Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και η ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Βαρβάρας, που ήταν και μια από τις τελευταίες του επιθυμίες, για την οποία έδωσε πραγματικό αγώνα. 
  Επικήδειο λόγο εκφώνησε η κ. Ρεβέκκα Βέλλιου Παπαντωνίου οι δε Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας αντί στεφάνου θα καταθέσουν, στην μνήμη του εκλιπόντος, χρηματικό ποσό στο «χαμόγελο του παιδιού»
   Υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν τοπικός Σύμβουλος και σαν Πρόεδρος της Κοινότητας, όμως και χωρίς θεσμικό ρόλο δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τα κοινά με τον δικό του τρόπο. 
   Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με την συγγραφή και αποστολή επιστολών, με διάφορες προτάσεις, σε όλα τα επίπεδα των Διοικήσεων, Πολιτικών και Εκκλησιαστικών. 
   Εντύπωση προκάλεσε η τελευταία του επιστολή, που θα μπορούσε να θεωρηθεί και σημαδιακή. 
   Αρχίζει ως εξής: 

                                                       Το κρεβάτι του Πόνου 

   Είμαι 87 χρονών και βρίσκομαι 12 μέρες στο Νοσοκομείο με πολλές βλάβες στον οργανισμό. Οι γιατροί προσπαθούν με κάθε μέσο να τις γιατρέψουν, όμως αν δεν είναι θέλημα Θεού δεν γιατρεύονται. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς, τι σημαίνει κρεβάτι του πόνου; Εγώ ο ίδιος όχι. Εγώ θα το ονοματίσω το κρεβάτι των αποφάσεων……… 

   Και κλείνει 

   .....Αυτό να συμβαίνει μια φορά το χρόνο σε όλο τον κόσμο. Έτσι θα καταλάβει ο άνθρωπος πως η ζωή δεν είναι αιώνια, θα αποβάλει τον εγωισμό και θα κατανοήσει τον διπλανό του, τον φτωχό, τον πεινασμένο, θα διώξει το δαίμονα και την κακία από μέσα του. 

                                                                                                     Δημόπουλος Παύλος 

   Η ιστοσελίδα εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: