Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ροδοφέγγαρο 2016!

Ανακοινώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του "Ροδοφέγγαρου 2016" και είναι το παρακάτω:
1  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Δευτέρα: Προβολή ταινίας – Ντοκιμαντέρ: «Το Γεφύρι της Πλάκας» του φωτογράφου - κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα, στην πλατεία. Θα προλογίσει ο.... φιλόλογος Βασίλης Τάτσης. Ώρα 21.00. 

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Τρίτη: 1ο Εργαστήρι Ζωγραφικής. Κατασκευή με πηλό –Ντεκουπάζ με την Γωγώ Μπαρτζώκα στο Πνευματικό Κέντρο 10:00 – 13:00. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 18.30 κουκλοθέατρο με μύθους του Αισώπου στο Σχολείο. 

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Τετάρτη: 2ο Εργαστήρι Ζωγραφικής. Ώρα 10:00 – 13:00. Το απόγευμα και ώρα 20:00 θα γίνει η παρουσίαση των έργων των παιδιών και θα ακολουθήσουν εγκαίνια ατομικής εικαστικής έκθεσης της Γωγώς Μπαρτζώκα στο Πνευματικό Κέντρο. 

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Παρασκευή: Αφιέρωμα στον Αρτινό ζωγράφο Γιάννη Μόραλη. Θα μιλήσει η φιλόλογος – Συγγραφέας Παναγιώτα Π. Λάμπρη με θέμα ‘’...μνημονεύετε Γιάννη Μόραλη” (Άρτα 1916 – Αθήνα 2009) και θα προβάλει διαφάνειες με έργα του Καλλιτέχνη. Ώρα 20:00 στο Σχολείο. 

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Σάββατο: Παραδοσιακή Βραδιά – 4ο Φεστιβάλ Χορευτικών Ομάδων με τη συνοδεία της κομπανίας του Βασίλη Γεραγόρη. Συμμετέχουν τα χορευτικά: Πανκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, Χορευτικού Ομίλου Ποντίων Κοζάνης «Αντάμωμαν», Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ Άρτας, Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η Βύλιζα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής. Στο τέλος ελεύθερος χορός για όλους. Ώρα έναρξης 21:00 στην πλατεία. 

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κυριακή: Αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδαυγής ώρα 9:00 – 13:00

Απονομή Βραβείου ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ στον Ξενώνα ΝΗΣΙΣΤΑ ώρα 11:00 

7 & 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κυρ.-Δευτ.: Αθλητικές Δραστηριότητες από τον πανελληνιονίκη αθλητή μεγάλων αποστάσεων Χρήστο Ζαρκάδα.

1η Ημέρα: Αγώνες ποδηλάτου στο δάσος της Μπιστούρας. Ώρα 18.00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ποδηλατικό παιχνίδι στην πλατεία. 

2η Ημέρα: Παιδικά παιχνίδια - αθλητικές δραστηριότητες στο χώρο της πλατείας. Ώρα 18.00. 

Θα υπάρχουν και δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν την γνωριμία με τα μονοπάτια και τη φύση του χωριού. Ακόμη θα γίνει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, τουρνουά ποδοσφαίρου και αρκετές άλλες δραστηριότητες 

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Τρίτη.: Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους από τους Προσκόπους Άρτας στην πλατεία. Ώρα 18.30 

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Τετάρτη: Ημερίδα με Θέματα Πρόληψης Σωματικής Υγείας από Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, του Πανεπιστημιακού. Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με την συνδρομή της Αδελφότητας Ροδαυγιωτών Αθήνας, στο Σχολείο. Ώρα 18:30 -20.30 


19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Παρασκευή: Μουσική Συναυλία με έντεχνο, ρεμπέτικο, λαϊκό και Σμυρναίικο τραγούδι από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Άρτας, στην πλατεία. Ώρα έναρξης 21:00. 

Σημείωση: 
Εάν υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα θα γίνει ενημέρωση με ανακοινώσεις. 
Στην παραδοσιακή βραδιά θα διατίθεται βακαλάος τηγανητός και σκορδαλιά. 
Το Ποντιακό χορευτικό της Κοζάνης θα έχει δική του ορχήστρα.

                                                                                          Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Δεν υπάρχουν σχόλια: