Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ο Εορτασμός του Πάσχα. Φωτογραφίες.

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιόρτασαν οι Ροδαυγιώτες και οι πολλοί επισκέπτες την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Οι Εκκλησίες μας όλη την Μ. εβδομάδα κατακλύσθηκαν από πιστούς και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το” Χριστός Ανέστη” στην πλατεία του Χωριού.Ο εορτασμός του...
Πάσχα ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.
   Ο καιρός κύλησε με εναλλαγές . Κατά βάση ήταν καλός δεν έλειψαν όμως οι βροχές, η ψύχρα το βράδυ, λίγο χαλάζι ενώ χιόνισε στα Τζουμέρκα και στην κορυφή του Ξηροβουνίου.
   Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής και πριν την ακολουθία των Παθών με εντυπωσιακή συμμετοχή κάτοικοι του Χωριού και επισκέπτες έψαλλαν τα Πάθη στον προαύλιο χώρο του ΙΝ της Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια το ίδιο μελωδικά έψαλλαν και τα εγκώμια. Να τονισθεί ότι σε όλους προσφέρθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο τα “ευλογούδια”. Το “ευλογούδι” είναι μικρό πρόσφορο με την σφραγίδα στο πίσω μέρος και σύμφωνα με μαρτυρίες το έδιναν στα παιδιά την Μ. Πέμπτη.
   Την Δευτέρα της Διακαινησίμου ο Εφημέριος λειτούργησε στον Άγιο Γεώργιο Λάψαινας, την Τρίτη στον Άγιο Νικόλαο Περδικαρίου και την Παρασκευή της ζωοδόχου πηγής στον Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου όπου προσφέρθηκαν από τους Ενορίτες αυγά, κουλούρια, κρασί και μεζέδες. 































Δεν υπάρχουν σχόλια: