Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τσάι του Βουνού: Καλλιέργεια με κλεισμένα συμβόλαια.


  Με σύνθημα "ονειρευόμαστε να κάνουμε τα μοναδικά Ελληνικά βότανα γνωστά και περιζήτητα σε όλο τον πλανήτη" η εταιρεία που παράγει το ήδη γνωστό ρόφημα tuvunu (και την ελληνική μπύρα Βεργίνα), οργάνωσε συνάντηση ενδιαφερομένων παραγωγών της ευρύτερης περιοχής των...
Τζουμέρκων στο Δημοτικό Κατάστημα Αγνάντων το απόγευμα του Σαββάτου 14 Νοε 2015.
  Σκοπό είχε να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Δήμου, για τους στόχους της, τους τρόπους καλλιέργειας του τσαγιού αλλά κυρίως να αναζητήσει νέους καλλιεργητές με κλεισμένα επταετή συμβόλαια.
     Μερικές από τις προϋποθέσεις και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων είναι οι παρακάτω:
  O σπόρος  (σιδερίτης) παρέχεται δωρεάν από την Εταιρεία. Τα αγροτεμάχια ανεξαρτήτου μεγέθους πρέπει να είναι σε υψόμετρο 400 έως 1000 μέτρα, προσήλια, να μην κρατάνε νερό και περιφραγμένα.    Η καλλιέργεια να είναι  βιολογική. Η τιμή πώλησης είναι 3,80 ευρώ το κιλό μέχρι την πιστοποίηση και 4,80 μετά την πιστοποίηση. Δεν υπάρχουν ρήτρες.
    Ειπώθηκε από τους ομιλητές ότι το κόστος πιστοποίησης για 1-50 στρέμματα ανέρχεται σε 150 ευρώ το χρόνο και για να ολοκληρωθεί απαιτούνται τρία χρόνια η δε απόδοση του τσαγιού ανά στρέμμα κυμαίνεται  από 80 έως 100 κιλά τα πρώτα χρόνια και από 150 έως 200 κιλά στην πλήρη ανάπτυξη.
    Τόσο ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας κ. Δημήτρης Κρις όσο κυρίως ο υπεύθυνος Γεωπόνος της κ. Βασίλης Γκρέστας μετά την ενημέρωση, απάντησαν σε ερωτήσεις παραγωγών.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Βασίλη Γκρέστα τηλ 6970067278 και στο info@tuvunu.com. 


    
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: