Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΜΕΣΙ!

 
Με το καθιερωμένο πανηγύρι το βράδυ της παραμονής του Αγίου Πνεύματος (Κυριακή), που διοργάνωσε ο κ. Γιάννης Κασσάρας σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Εκκλησιαστικό Κατάστημα, ξεκίνησε ο εορτασμός της Αγίας Τριάδος. Παρά την απογευματινή βροχή ο χώρος γέμισε από ντόπιους αλλά και από ...
κατοίκους των γύρω χωριών ενώ η ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη σκόρπισε κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.
    Στον Εσπερινό της Δευτέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, που τον συνόδευαν Ιερείς και Ιεροψάλτες από διάφορες ενορίες. Θετική εντύπωση και ανάλογα όμορφα σχόλια προκαλεί η συχνή παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου στις Εκκλησίες των Χωριών μας. Στους Πνευματικούς επισκέπτες προσφέρθηκε καφές και πίτες από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ενορίτες.
    Την Τρίτη τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της γιορτής του Αγίου Πνεύματος με αισθητή την απουσία πολλών, αφού η ημέρα είναι εργάσιμη αλλά και περίοδος εξετάσεων για τους μαθητές. Ακολούθησε ημερήσιο πανηγύρι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ξεχώρησε η παρουσία των μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ροδαυγής.
    Και του χρόνου!!














Δεν υπάρχουν σχόλια: