Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Με λαμπρότητα και Σεβασμιώτατο η γιορτή της Αγίας Τριάδος!!!!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος την Τρίτη 10 Ιουνίου η γιορτή της Αγίας Τριάδος στο Σουμέσι Ροδαυγής. Την παραμονή  αρκετός κόσμος  παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό με αρτοκλασία και το μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων του Ναού.
Την επομένη τελέστηκε.... Όρθρος και Θεία Αρχιερατική Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, που στο κήρυγμα του επικεντρώθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα, ενώ στον προαύλιο χώρο του Ναού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό και μοίρασε το αντίδωρο.
Ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος παρακαλεί τον Σεβασμιώτατο να δεχθεί τις προσωπικές ευχαριστίες αλλά και αυτές των ενοριτών για την τιμή που τους έκανε να είναι κοντά τους αυτή την ξεχωριστή γι αυτούς ημέρα.
Παραβρέθηκε ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και το Τοπικό Συμβούλιο.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, βοήθησαν και προσευχήθηκαν με τους πιστούς οι Ιερείς, Κορφοβουνίου Π.Γεώργιος Μέγας, Χανοπούλου Π. Λάμπρος Φλιτούρης, Σκούπας Π. Παναγιώτης Ζιανίκας και οι Ιεροψάλτες Λάμπρος Ζιανίκας, Σταύρος Οικονόμου, Ευάγγελος Καραμπάς και Ιωάννης Κομζιάς, τους οποίους ο Εφημέριος ευχαριστεί ιδιαίτερα. 
Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι μέχρι αργά το απόγευμα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: