Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ και ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.


    Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία η φετινή γιορτή κάστανου και τσίπουρου που διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού...
Συλλόγου Σουμεσίου, του Συλλόγου Γυναικών και των Φίλων του Άμμου, στην πλατεία της Ροδαυγής.
    Οι καλές καιρικές συνθήκες (ήλιος με 27ο C) καθώς και το ιστορικό της επιτυχίας του θεσμού βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η γιορτή με καλούς οιωνούς και όλα εξελίχθηκαν ομαλά. 450 κιλά κάστανα, 80 κιλά τσίπουρο και αρκετές τηγανίτες καταναλώθηκαν από τους επισκέπτες,  οι δε παραγωγοί διέθεσαν τα κάστανα τους και άλλα παραδοσιακά ντόπια προϊόντα.
    Ο κόσμος απόλαυσε ψητά και βραστά κάστανα, μυρωδάτο τσίπουρο από ζαμπέλα και διασκέδασε από την ντόπια παραδοσιακή κομπανία του Βασίλη Γεραγόρη ξεχνώντας και ξεφεύγοντας για λίγο από την κρίση των καιρών. Η γιορτή και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, χωρίς οι παρευρισκόμενοι να θέλουν να αποχωριστούν το γλέντι.
    Στην γιορτή αυτή η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, όχι μόνο απ΄ το νομό της Άρτας, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δόθηκε η ευκαιρία για αντάμωμα και ψυχαγωγία, προβολή των τοπικών προϊόντων και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Για να πραγματοποιηθεί η γιορτή αυτή εργάστηκαν αφιλοκερδώς πάνω από 40 άτομα και όλοι με μεράκι και καλή καρδιά για την εξυπηρέτηση του κόσμου.
    Με τους χιλιάδες επισκέπτες ήταν φυσικό να υπάρξουν κάποια προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση στο φαγητό, αφού η Ροδαυγή δεν έχει την υποδομή να υποδεχθεί τόσο κόσμο με αποτέλεσμα πολλοί να φύγουν για άλλους προορισμούς .
    Το λεωφορειάκι που διέθεσαν οι διοργανωτές για την μεταφορά,  λόγω των έργων ανάπλασης της κυρίας εισόδου του χωριού με πλακόστρωτο, αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους, γυναίκες, μικρά παιδιά, ανάπηρους κ.λ.π.
    Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρήστος Σταύρος στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην 5η γιορτή κάστανου και τσίπουρου, μια γιορτή όπως είπε, που γίνεται σε μια δύσκολη εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά εμείς εδώ όλοι προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι, να προβάλλουμε τα τοπικά μας προϊόντα όπως είναι το κάστανο και το τσίπουρο, να κρατήσουμε την παράδοσή μας και ότι δημιουργήσαμε με πολύ κόπο και μεράκι τα προηγούμενα χρόνια.
    Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τους φορείς που συμμετείχαν στην γιορτή, τους χορηγούς για την οικονομική βοήθεια και στήριξη, τους καστανοπαραγωγούς που διέθεσαν τα καστανά τους και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της γιορτής.
    Στην διάρκεια της γιορτής δίπλα στους νέους καλλιτέχνες του χωριού μας, τραγούδησε μερικά τραγούδια ο Μιλτιάδης Μάρης, ένα παλαιός καλλιτέχνης της Ροδαυγής 94 χρόνων σήμερα, ο οποίος κράτησε την παράδοση για 50 και πλέον χρόνια και συγκίνησε τον κόσμο με το τραγούδι του που θύμισε άλλες καλές εποχές. Τραγούδησαν επίσης ο Ηλίας Πλαστήρας και η Κατερίνα Κατσίγιαννη .
    Μεγάλη ήταν η παρουσία των επισήμων που τίμησαν την γιορτή.
    Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού   Συλλόγου αναφερόμενος στην παρουσία των επισήμων, κατά πρώτον, αναφέρθηκε στην παρουσία του συγχωριανού μας Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και ερευνητή μοριακής βιολογίας Γιάννη Λάμπρη, που διέκοψε τις εργασίες του για να παρευρεθεί στη γιορτή και έχει κάνει γνωστή τη Ροδαυγή και την Άρτα  στο εξωτερικό.
    Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Άρτας Γεώργιος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς,  ο Δήμαρχος Αρταίων Παπαλέξης Ιωάννης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αρταίων Θωμάς Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Κέφης Δημήτριος, Γρηγόρης Βλάρας, Βασιλάκη Βίκυ, ο θεματικός Αντιπ/ρχης Γιάννης Κατέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αρταίων, Παπαμιχαήλ Κων/νος, Παναγιώτης Γόγολος, Αναστασία Σίμου, Γ. Νικολάου, Ντίνος Παπαδημητρίου,Φώτης Φώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι   Παπαγιάννης Γιάννης, Αναγνώστου Δήμητρα, Ο  σύμβουλος Περιφερειάρχη Ηπείρου  Τσιρογιάννης Χρήστος, ο πρώην βουλευτής και Δ/ντής Χειρ Κλινικής Νοσοκομείου Άρτας Παύλος Στασινός,   προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Άρτας Λεωνίδας Γκόρος,ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ροδαυγιωτών Αθήνας Αλκιβιάδης Γιολδάσης  ο τ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχ. Νικολάου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Αντώνης Κοντός κ.α.
Πηγή:Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η Αγία Παρασκευή".








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η εμμονή με τους επίσημους? Δηλαδή αν δεν παρευρίσκονταν δε θα είχε επιτυχία η εκδήλωση. Τον εαυτό τους ήθελαν να προβάλλουν και τίποτε άλλο! Σεβαστείτε την εθελοντική προσφορά των χωριανών! αυτοί θα είναι πάντοτε στο χωριό και θα αγωνίζονται για το καλλίτερο.!

http://rodavgiartas.blogspot.gr/ είπε...

Φίλε Ανώνυμε,σεβαστή η παρατήρηση.Το σχόλιο σας θα γνωστοποιηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής αφού η συγκεκριμένη ανάρτηση (όπως και αναγράφεται) ανήκει σ αυτόν.Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας, ιδιαίτερα δε, για την αναγνώριση εκ μέρους σας της εθελοντικής προσφοράς των χωριανών μας, τους οποίους άλλη μια φορά συγχαίρουμε..