Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΝ- ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ!!

 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής  με μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας  μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Λεωνίδας Σπαής την Κυριακή 19 Μαϊου  έκαναν περπάτημα – συντήρηση  και σήμανση του μονοπατιού που ξεκινάει από τη θέση «Ψηλή Ράχη», (ακριβώς πάνω από το κέντρο  του χωριού), και καταλήγει  σχεδόν στην κορυφή του Ξηροβουνίου, περνώντας από τις θέσεις  Μπιστούρα, Γράντζενες, Μπριάορα, Λίπα, Κέδρα, Πύργος, Δυο Παιδάκια,  και επιστροφή  στο.....
κέντρο, (κυκλική διαδρομή  4 ώρες περίπου).
     Η διαδρομή αυτή χαρακτηρίζεται εύκολη για τους ορειβάτες (1ου βαθμού) και είναι έτοιμη  για περπάτημα από οποιοδήποτε ορειβατικό σύλλογο  θα ήθελε να κάνει  αυτή την κυκλική διαδρομή, η οποία είναι  ιδιαίτερα απολαυστική, έχει πολλές εναλλαγές και προσφέρει απέραντη θέα.
     Στην διάρκεια της  πορείας οι ορειβάτες  έκοψαν σε κάποια σημεία κλαδιά δένδρων, έκαναν καθάρισμα από πέτρες που ήταν στη μέση του μονοπατιού και το κυριότερο  έσπασαν μια μεγάλη πέτρα σε γκρεμό στη θέση Πύργια, σημείο στο οποίο μπορούσε να γίνει ατύχημα από  γλίστρημα, ιδιαίτερα όταν η πέτρα ήταν βρεγμένη. Οι ορειβάτες με βαριοπούλα και άλλα εργαλεία που έφεραν μαζί τους κατάφεραν να σπάσουν την συμπαγή αυτή πέτρα και η διάβαση τώρα είναι ασφαλής.
    Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού  Συλλόγου πρότεινε  την συντήρηση των τεσσάρων μικρών  και γραφικών μονοπατιών που οδηγούν στον γύρο της Μπιστούρας, (μια περιοχή η οποία θα πρέπει να αναδειχθεί  για περπάτημα και αναψυχή για όλες τις ηλικίες και για τους επισκέπτες της Ροδαυγής) και την κατασκευή  πέτρινων σκαλοπατιών στην αρχή κάθε μονοπατιού. Υποσχέθηκε δε να κάνει μικρές μεταλλικές  πινακιδούλες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δένδρα για την διευκόλυνση των ορειβατών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: