Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Προβλήματα από κατολισθήσεις-καθιζήσεις.Επίσκεψη κ. Ψαθά.

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις σε όλους τους αγροτικούς δρόμους της Ροδαυγής. Πολλές κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί, άλλες όχι αφού είναι αδύνατη προς το παρόν η διάβαση σε όλες τις...
περιοχές του Χωριού.
    Στον επαρχιακό δρόμο και ιδιαίτερα στο κομμάτι που βελτιώνεται, το τελευταίο δίμηνο υπήρξαν κατολισθήσεις έντονες (Ψιλή Ράχη, Πλαστηρέικα, Αγία Βαρβάρα). Ανησυχία προκαλούν τόσο στους κατοίκους όσο και στους υπευθύνους δύο καθιζήσεις στην περιοχή Ξηράκι. Η μία μάλιστα έχει διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για Λάψαινα.
    Την περιοχή επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς και ο Δντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Άρτας κ. Μπακόλας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Μηχανικό της κατασκευάστριας εταιρείας και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.
    Έδωσαν οδηγίες για σήμανση και εξετάζεται το ενδεχόμενο αποφυγής της κίνησης βαρέων αυτοκινήτων από αυτό το σημείο. Επίσης γεωλόγοι επισκέφθηκαν τα σημεία των καθιζήσεων και αναμένονται πρωτοβουλίες όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: