Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στην Ροδαυγή χθες Βροχή... τα Κάστανα και τα Τσίπουρα!! Φωτογραφίες!

    Οι προβλέψεις της ΕΜΥ τελικά επαληθεύτηκαν και η φετινή γιορτή κάστανου και τσίπουρου συνοδεύτηκε με έντονα καιρικά φαινόμενα.Αστραπές και ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησαν κάποια τεχνικά και οργανωτικά προβλήματα (δεν στήθηκε το καζάνι κλπ) κατά την....
προετοιμασία αλλά και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
    Παρ όλα αυτά η γιορτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού το σκέπαστρο που είχε στηθεί έπαιξε τον ρόλο του στο να μείνει ο πολύς κόσμος, που από το πρωί κατέφθανε με ΙΧ  και λεωφορεία και να απολαύσει δωρεάν τα ψημένα και βραστά κάστανα, το μυρωδάτο τσίπουρο και τηγανίτες (παρασκευάζονταν και τηγανίζονταν σε ειδικό κιόσκι).
    Στην συνέχεια δράση ανέλαβε η δημοφιλής και ξεχωριστή τοπική δημοτική ορχήστρα διασκεδάζοντας τον κόσμο. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα (18.00) κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο του Συλλόγου να .......διακόψει τον χορό για να τακτοποιηθεί και καθαρισθεί ο χώρος. 
    Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση αλλά και το Χωριό, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας Β. Ψαθάς, οι Βουλευτές  Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Χρ. Γκόγκας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δ Αρταίων Θ. Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Γρ.Βλάρας, ο Προϊστάμενος της Αβάθμιας εκπαίδευσης Λεων. Γκόρος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Αντ. Κοντός, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αλκ. Γιολδάσης και άλλοι.
    Χρήσιμο να αναφερθεί το γεγονός ότι η Ροδαυγή είναι ένα Χωριό, που αναπτύσσεται αγροτουριστικά ταυτόχρονα όμως  χρειάζεται διόρθωση ή επίλυση προβλημάτων,που αναδείχθηκαν και χθες  λόγω των καιρικών συνθηκών όπως η προσέγγιση, η στάση, η στάθμευση λεωφορείων, οι κακοτεχνίες στην πλατεία και οπωσδήποτε η πρόσβαση σ αυτήν αλλά και η ολοκλήρωση της, αφού
η λάσπη τον Χειμώνα και η σκόνη το Καλοκαίρι δημιουργούν έντονα προβλήματα.
    Συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν. Και του χρόνου!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια: