Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάει η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αρταίων.

    Από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αρταίων ανακοινώνεται ότι ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 τη λειτουργία τους οι 12 παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί του διευρυμένου Δήμου, οι οποίοι θα υποδεχθούν 480 παιδιά. Σημειώνεται ότι θα φοιτήσουν..
για φέτος όλα τα παιδιά, των οποίων οι γονείς υπέβαλαν αίτηση επανεγγραφής.Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η Αντιδήμαρχος Αρταίων κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανέφερε τα εξής:«Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου οι σταθμοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν 480 παιδιά - νήπια και βρέφη. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία τους, δεδομένου ότι οι δυσκολίες σε γενικότερο επίπεδο ήταν πολλές και είχαν να κάνουν τόσο με την μείωση των αυτοτελών πόρων όσο και με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης προσλήψεων προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων). Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζόμενους καλή και δημιουργική χρονιά. Θέλω να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι θα είμαστε κοντά τους, η Δημοτική Αρχή, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Νομικού Προσώπου και με καλή συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.Στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας επιτελείται σημαντικό κοινωνικό έργο παρέχοντας υπηρεσίες και φροντίδα υψηλού επιπέδου. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις των γονέων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών τους διότι η δύναμη, η χωρητικότητα και ο αριθμός των παιδιών είναι συγκεκριμένος.Στόχος μας ήταν και παραμένει η ίδρυση ενός νέου παιδικού σταθμού ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται περισσότερες οικογένειες και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε φιλότιμες προσπάθειες, παρότι οι συνθήκες δεν είναι οι καταλληλότερες εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το παν ώστε η χρονιά που έχουμε μπροστά μας, να κυλήσει ομαλά για όλους, με τα λιγότερα το δυνατόν προβλήματα και να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις και στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει».
    Η κυρία Βασιλάκη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών το οποίο συνεχίζεται για 2η χρονιά φέτος στο Δήμο μας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.Συγκεκριμένα τόνισε: «Μεγάλη επιτυχία του Δήμου Αρταίων αποτελεί η ένταξη - για δεύτερη χρονιά φέτος - στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» με το οποίο εξασφαλίζεται η δωρεάν φιλοξενία 180 παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, διευκολύνοντας παράλληλα τις μητέρες να ανταπεξέλθουν στους δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους μεταξύ της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ειδικότερα, 180 οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος δεν θα πληρώνουν απολύτως τίποτα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Φέτος είναι η 2η χρονιά που λειτουργεί το πρόγραμμα. Πέρσι είχαν φιλοξενηθεί επίσης 180 παιδιά και η επιχορήγηση του ΕΣΠΑ ήταν 670.000 €.Πρόκειται για μία ακόμα δομή η οποία μαζί με τις υπόλοιπες που υλοποιούνται στο Δήμο μας, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των μισθοσυντήρητων, ή πολύ περισσότερο των ανέργων. Με την οικονομική ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ μπορούμε και ενισχύουμε τους παιδικούς σταθμούς αναβαθμίζοντάς τους ποιοτικά σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, αντί να ανοίγουν, πολλοί παιδικοί σταθμοί κλείνουν. Τουλάχιστον στην περιοχή μας μπορέσαμε και τους διατηρήσαμε σε ένα υψηλό επίπεδο με μια μικρή αύξηση της δυναμικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: