Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Το Επιμελητήριο Άρτας και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), οργάνωσαν εσπερίδα, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, με θέμα: Η Γυναίκα, παράγοντας της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

    Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 3ης Μαρτίου 2012, στο Επιμελητήριο Άρτας. Στόχος, η προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών της περιφέρειας από το Επιμελητήριο.
    Συμμετείχαν, ο Πρόεδρος κ. Χ. Παπάζογλου και οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου Άρτας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, κ. Ι. Γιαμάς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Σωματείων και Συνεταιρισμών, Σύμβουλοι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, η εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο Δίκτυο, κ. Δ. Νάστου, ή εκπρόσωπος της Λάρισας, κ. Κ. Τζίκα, η εκπρόσωπος της Πρέβεζας κ. Κωνσταντινίδη Αγγελική, η εκπρόσωπος της Αιτωλοακαρνανίας κ. Α. Λανάρα, επιχειρηματίες της περιοχής και πολλές γυναίκες, οι οποίες ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επαγγελματική δραστηριότητα.
    Την εσπερίδα προλόγισε η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Άρτας στο Δίκτυο, κ. Μαρία Παπαβασιλείου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χ. Παπάζογλου ανέπτυξε τις δυνατότητες του Επιμελητηρίου για την στήριξη των μελών του και η κ. Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος του Δικτύου, παρουσίασε το Δίκτυο και τις δράσεις του και ανέπτυξε τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Περιφέρεια από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την οργάνωση Συνεταιριστικών Μονάδων από γυναίκες.
    Η κ. Οικονομάκου είπε στην ομιλία της μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι ανάγκη να επενδύσουμε κεφάλαια στη νέα αυτή μορφή τουρισμού, αρκεί να εκμεταλλευτούμε αυτά που απλόχερα μας έδωσε η φύση και έχουμε ήδη δημιουργήσει: το εξαίρετο κλίμα μας, τον ουρανό και τη θάλασσα, την υπέροχη φύση, τα βότανα και τα φυτά μας, το μέλι μας, το κρασί, το τσίπουρο, το λάδι μας, που είναι το καλλίτερο στον κόσμο, τη μεσογειακή διατροφή μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τις υπέροχες εκκλησιές και τα γεφύρια, για να μην αναφερθώ στα αρχαιολογικά ευρήματα, που τα πουλάμε για εκατοντάδες χρόνια.
    Φέρτε κοντά σας τους λάτρεις της φύσης, δείξτε τους πως μαζεύουν την ελιά και πως τρυγούν τα αμπέλια, πως διαλέγουν τα μανιτάρια και τα κάστανα, οδηγήστε τους στα μονοπάτια των υπέροχων βουνών μας και ξεναγήστε τους στις ήρεμες λίμνες μας, δείξτε τους τα καταφύγια των πουλιών και αφήστε τους να κάνουν rafting στα ορμητικά ποτάμια μας. Δείξτε τους τα έθιμά μας, τις γιορτές μας, πάρτε τους στα πανηγύρια μας να μάθουν πως διασκεδάζει ο Έλληνας της υπαίθρου, πόσο αυθεντικός και λεβέντης είναι.
    Στη συνέχεια η κ. Οικονομάκου παρουσίασε DVD με δραστηριότητες που έχουν αναπτυχτεί από ιδιώτες σε περιοχές της περιφέρειας και έχουν επιτύχει, όπως είναι η οικοτεχνία, η οργάνωση βιολογικών καλλιεργειών, τα παραδοσιακά τουριστικά καταλύματα, η ξενάγηση στην πανέμορφη και ενδιαφέρουσα Ελληνική φύση και η λειτουργία συνεταιρισμών, που έχουν δώσει νέα πνοή στην Ελληνική Περιφέρεια
    Μέσα από αυτή την παρουσίαση αναδεικνύονται οι παράγοντες της επιτυχίας και αυτό είναι σημαντικό: καλή οργάνωση της δραστηριότητας, σεβασμός στον πελάτη, ή καταναλωτή, ή επισκέπτη, προσοχή στην παραγωγή των προϊόντων και καλή χρήση αυτών, μα πάνω από όλα δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των παραγόντων, που καταλήγει στην ανάπτυξη και κερδοφορία των μονάδων τους.
    Η εσπερίδα ήταν μια υπηρεσία του Επιμελητηρίου Άρτας προς τα μέλη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: