Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ... ΦΩΤΙΑ.

     Σοβαρό θέμα προέκυψε με την αποστολή,  απο τον Δήμο Αρταίων, λογαριασμών ύδρευσης παρελθόντων χρόνων (2009-2010) και στην Ροδαυγή.
     Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός οτι....
σε αυτή την δύσκολη οικονομική στιγμή, καλούνται οι κάτοικοι να καταβάλουν λογαριασμούς απο 200 εως 400 ευρώ μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής καταβολής και ίσως δεν έπρεπε ειδικά για αυτή την περίπτωση να υπάρχει προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
      Η ευθύνη ανήκει στην Δημοτική Αρχή του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ξηροβουνίου, η οποία δεν έκανε καταμέτρηση κατανάλωσης του νερού επι μια πενταετία, αρα δεν εξέδιδε λογαριασμούς.
      Σε σχετική ερώτηση  χθες προς τον πρώην Δήμαρχο Ξηροβουνίου κύριο Κοσμά,  απήντησε με πολύ απαξίωση "δεν έφταιγε ο Δήμος, απλά ο κόσμος δεν ερχότανε να πληρώσει...." Τι εννοούσε βέβαια ούτε ο ίδιος μπόρεσε να  εξηγήσει.
      Υπενθυμίζουμε οτι πέρυσι οι κάτοικοι πλήρωσαν πάλι μεγάλους λογαριασμούς που αφορούσαν την περίοδο απο τον Μάιο του 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008. Παραμένει σε εκκρεμότητα το 2011 και βέβαια οι τρέχουσες καταναλώσεις για τις οποίες πλέον  η  ΔΕΥΑΑ πιστεύουμε  θα εφαρμόσει οτι και για τον υπόλοιπο Δήμο.
     Στο δεύτερο θέμα που ασκήθηκε κριτική και υπήρξε διαμαρτυρία ήταν για το τιμολόγιο. Η τιμή του νερού είναι 0.35 ευρώ το κυβικό και για ενα ορεινό χωριό με μεγάλες ποσότητες νερού θεωρείται υπερβολική.

     
      

1 σχόλιο:

Α ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ είπε...

Εννοει ο ανθρωπος οτι τοσο βλακες που ειστε με ψηφισατε οχι μονο μια αλλα δυο φορες......και μπορει και τρεις.