Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο Εορτασμός του Πάσχα.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε το Πάσχα στην Ροδαυγή. Οι Εκκλησίες μας γέμισαν από πιστούς ντόπιους και επισκέπτες σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες. Μέχρι και την Μ Τετάρτη οι ακολουθίες τελούνταν... εναλλάξ μεταξύ Αγίας Τριάδας και Αγίας Παρασκευής. Στην συνέχεια διπλές.
Το βράδυ της Μ Πέμπτης και μετά την ακολουθία των παθών γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας στόλισαν τον Επιτάφιο ενώ αυτόν της Αγίας Τριάδας τον στόλισαν την Μ Παρασκευή το πρωί.
Το απόγευμα, πριν την ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και των εγκωμίων στον αύλειο χώρο του ΙΝ της Αγίας Παρασκευής, πολλοί Χωριανοί και επισκέπτες τραγούδησαν τα πάθη και στη συνέχεια ο Πολιτ. Σύλλογος πρόσφερε τα βλογούδια και διάφορα εδέσματα.
Τα εγκώμια έψαλλαν μελωδικά τρεις χοροί με συμμετοχή πολλών και ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου πέριξ του Ναού.
Η τελετή της Ανάστασης προηγήθηκε χρονικά στην Αγία Τριάδα (22:00) με κατάνυξη και κυρίως χωρίς βαρελότα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί προτιμούν τον συγκεκριμένο Ναό.
Αντίθετα στην πλατεία του Χωριού και σε ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το Χριστός Ανέστη ή μάλλον δεν ακούστηκε από τα πολλά βαρελότα.
Να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση κατοίκων του Χωριού αλλά και πολλών επισκεπτών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: