Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στην στολισμένη Ροδαυγή και με σύμμαχο τον καιρό, που κάθε άλλο παρά Χειμωνιάτικος ήταν, πραγματοποιήθηκαν όμορφες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού  Συλλόγου Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ".
Το σούρουπο της... παραμονής των Χριστουγέννων μέλη του Συλλόγου και αρκετά παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα σε σπίτια, καταστήματα και γειτονιές του Χωριού.
  Στις 26 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δράση του κυνηγιού των καλικατζαραίων  και της αφήγησης παραμυθιού από την κ. Χρυσούλα Βαγγέλη Κομζιά.
   Το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου παιδιά παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε εικαστικό εργαστήρι, σε χώρο του Συλλόγου.
 Με συμμετοχή πολλών επισκεπτών, που τις γιορτές παραθέριζαν στο Χωριό μας και πολλών συγχωριανών κάθε ηλικίας, παρουσιάστηκε το δρώμενο "πάντρεμα της φωτιάς" με ευχές για αρνιά, κατσίκια αλλά και ειρήνη, αγάπη και υγεία.
  Στη συνέχεια και ενώ οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, έκανε την εμφάνιση του ο Αι Βασίλης, ο οποίος πάντρεψε την φωτιά, μοίρασε δώρα στα παιδιά και τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα.
  Τέλος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία μετά την Λειτουργία  και την Δοξολογία ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα του, που ευλόγησε ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος. Τυχερός ο νεαρός Αποστόλης - Παναγιώτης Ευθυμίου του Στέφανου, που κέρδισε το πουρναρόφυλλο, το οποίο αντιστοιχούσε σε τρία δένδρα. Οι άλλοι δύο τυχεροί είχαν και την ονομαστική τους γιορτή. Ο Βασίλης Αράπης, που κέρδισε το νόμισμα, το οποίο αντιστοιχούσε σε χρυσαφικό και ο Βασίλης Αλεξίου, που κέρδισε το καλαμπόκι, το οποίο αντιστοιχούσε σε δύο κιλά μέλι. 
  Στην κοπή της πίτας χαιρέτησαν και ευχήθηκαν ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος η Πρόεδρος του Συλλόγου κ Μαρία Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γεώργιος Μάνος, η Σύμβουλος κ Ελένη Κομζιά, ο πρώην Πρόεδρος Θεοφάνης Κίτσος και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ Σπύρος Μάνος.
 Όμορφες εικόνες και οι ομάδες των παιδιών του Χωριού μας και των γειτονικών Χωριών, που τραγουδούσαν από νωρίς το πρωί τα κάλαντα την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Επίσης Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και της Πρωτοχρονιάς, ακούγονταν όλες τις γιορτινές μέρες στον χώρο της πλατείας με πρωτοβουλία της Κοινότητας.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: